Doç. Dr. Ökkeş Hakan Miniksar


Ankara'da Osmaniye'nin 102. Kurtuluş Yıldönümü Etkinliği


Değerli Okurlar;

Yiğitler Diyarı Osmaniye’mizin milli mücadele zaferinin 102. yılı Osmaniyeli Bürokrat ve Akademisyenler Platformu (OBADER), Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti (OGC) ve Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odası’nın (OTSO) birlikte düzenlediği programla Ankara’da kutlandı. Programın düzenlenmesinde her zaman olduğu gibi Öz-Finans İş Sendikası Yönetim Kurulu başkanı Osmaniye sevdalısı hemşehrimiz Sayın Ahmet Eroğlu Başkanımızın hem maddi hem manevi destekleri çok kıymetli ve takdire şayandır.  Memleket meselelerine verilen böyle samimi desteklerin varlığının kıymetini bilmeliyiz, iyi ki varsınız.

Programa daha önceki yıllara göre daha fazla katılımın ve ilginin olduğu gözlendi. Bu durum herkes tarafından çok olumlu karşılandı ve birlikteliğimizin daha da kuvvetlendiği fikri benimsendi. 

Bir memleketin birlik ve beraberliğini sağlayarak, ortak değerlerine sahip çıkarak ve bunun için fedakarlık yaparak memlekete sevginizi gösterirsiniz. Hele de bunu bir çıkar ve menfaat gözetmeksizin yaparsanız onun adı “Memleket Sevdasıdır”. Ankara’da yaşayan biz akademisyen ve bürokratlar hepimiz kendi alanımızda başarılı, özverili ve çalışkan kişileriz. Bizler bir Osmaniye’liye yakışır şekilde Devlet’ine bağlı ve vatan-millet-bayrak sevdalısıyızdır. Bizlere yol açanlara ve destek olanlara da vefa göstermeyi biliriz. Bu sebeplerle toplantıda Selami Gül Başkan’nın belirttiği gibi liyakata dayalı olarak Devlet’in menfaatlerini de gözeterek bu değerli insanlarımızın desteklenmesi gerektiği ortadadır.

Etkinliğe Osmaniye’den temsili katılımın olması bizleri hem mutlu etmekte hem de bizlere güç vermektedir. İyi ki varsınız diyorum. Fakat gönül ister ki memleketten Bakanımız, Bakan Yardımcılarımız ve daha fazla sayıda üst düzey bürokratlarımız olsun. Yetişmiş nitelikli insan kaynağı olan memleketimizin bu konuda zamanla daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum.

Siyasilerimizin bizlerin sorunlarını dinlemesi ve sorunlarımıza sahip çıkmaları ise bizleri çok mutlu etmektedir. Birbirimize anlayış göstererek, ötekeleştirmeden sorunlarımıza sahip çıkarak hareket edildiğinde kazananın hepimiz olacağının farkında olmalıyız. Çünkü ortada bir sorun varsa bu hepimizindir.

OBADER’e bağlı olarak yeni kurduğumuz Osmaniyeli Tıp Doktoru ve Diş Hekimlerinden oluşan Hekimler Platformu’nu da toplantıda duyurduk. Platform Başkanı olarak konuşmamda kuruluş amacımızdan ve hedeflerimizden bahsettim. İlimizin sağlık alanında yerelin taleplerini ve gördüğümüz eksiklikleri dile getirdim. Tüm bu sorunların süreç içerisinde siyasilerimiz ve bürokratlarımızın çabaları ile Sağlık Bakanlığı nezdinde çözüme kavuşturulacağını düşünüyorum.

Bizler Osmaniyeli Hekimler olarak bu platform aracılığıyla; birbirimizi tanımayı, birlik ve beraberliğimizi sağlamayı, birbirimize akademik ve mesleki anlamda destek vermeyi-yol göstermeyi, sorunlarımıza çözüm bulmayı, projeler üreterek yerele katkı sağlamayı, alandan tecrübelerimizi paylaşmayı, kimi zaman köprü vazifesi görmeyi, Osmaniyeli Tıp Fakültesi öğrencilerine örnek olmayı ve destek vermeyi, yerelde yetişmiş insana ihtiyaç hissedildiğinde yönlendirici olmayı ve sorunlarımızı bürokratlarımıza iletmeyi amaçlamaktayız. Yani bizler büyük resme odaklanıp olayları geniş çerçevede değerlendirmeyi ve katkı sunmayı planlıyoruz.

Hekimlik mesleğinin zorluğundan ve mesleki psikolojik yükünden bahsetmeme gerek yok sanırım. Bu alanda sosyal etkinlik düzenleyerek platform faaliyetleri yürütmenin çeşitli zorlukları vardır. Fakat tüm bunlara rağmen bizlere inananlarla, ortak noktamız Osmaniye olan her görüşten meslektaşımla ülkemizde ilk olduğunu düşündüğümüz bu platformu daha da genişletmeyi ve örnek olmayı amaçlamaktayız.

İstenen hedeflere ulaşmak için hiçbir ayrım gözetmeksizin katkı sunmak isteyen herkesi platformumuza davet ediyorum. Bizler birlikte daha güçlüyüz.

Bu vesileyle bize bu toprakları vatan yapan, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi dua ve rahmetle anıyor 7 Ocak Kurtuluş Günümüzü yürekten kutluyorum.

 

https://www.facebook.com/obader.hekimler.platformu/

Doç. Dr. Ö. Hakan MİNİKSAR

S.B. Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği, Eğitim Görevlisi

OBADER Hekimler Platformu Başkanı

  • Çarşamba 22.7 ° / 9 ° Güneşli
  • Perşembe 27.2 ° / 11.2 ° Güneşli
  • Cuma 28.8 ° / 16.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı