Bahri Çolpan


Bozuk Yollar Her Yerde Sorun

Dün ailemle uzun süredir Adana'ya gitmiyoruz. Hadi bir dolaşalım dedim. Hani biz hep yol sorunu Osmaniye'de sanıyoruz.


Merhaba kıymetli okurlarımız,
Dün ailemle uzun süredir Adana'ya gitmiyoruz. Hadi bir dolaşalım dedim. Hani biz hep yol sorunu Osmaniye'de sanıyoruz. Buradan bir yere gitmediğimiz için sorunların tamamı burada sanıyoruz. Adana'da bir kaç yere uğradıktan sonra gölün kenarında bir cafeye oturalım biraz zaman geçirelim dedim.Adana Baraj Gölü'ne doğru yukarı kısımdan gelmeye başladık.O bölgedeki yollar rezaletin bile ötesinde. Hatta bir çukura fark etmeden düştüm, dedim benim arabanın sağ tekeri oraya düştü.Adana Büyük Şehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, başarılı bir insandır. Oraları görünce inanın ben şaşırdım. Adana'nın ana arterlerinde sorun yok, ama ara yollara girdiğinde bozuk yol çok. ben buradan Zeydan başkana duyurmuş olayım.Bu bozuk yollar meselesi sanıyorum Türkiye'nin her yerinde var.Ana arterleri her ne kadar güzel olsa da ara yollara yetişmek kolay olmuyor.Alt yapı problemini tam olarak çözemeyen her vilayet yol sıkıntısı çekiyor. Bir de benim anlayamadığım, Belediyelerin döktüğü asfaltın ömrü çok kısa olurken, karayollarının döktüğü asfaltın ömrü uzun oluyor. Hangi Belediye olursa olsun asfaltın sağlam olması için mutlaka karayolları ile irtibata geçmelidir.
Gelelim bizim Osmaniye'nin yollarına.
Gördüğüm kadarıyla yeni Belediye Başkanımız Av. İbrahim Çenet, amcası Hasan Çenet'in asfalt Hasan ünvanını alacak gibi duruyor.Bugünlerde İbrahim başkanın en büyük derdi bozuk yollar.Sosyal medyasına bakıldığı zaman en çok yol yapım çalışmalarını paylaşıyor. Osmaniye'nin bozuk yolları da az değil. Bu bozuk yollar nasıl yapılacak, nasıl rahata çıkacağız, ben şahsen merak ediyorum.İnşallah İbrahim başkan bu norunların üstesinden gelir ve lakabı Asfalt İbrahim olur. Bozuk yollar Osmaniye'nin karizmasını gerçekten yok ediyor. Bazı bölgeler o kadar kötü ki, geçmek mümkün değil. Osmaniye'nin sorunları yollarla da bitmiyor. Yapılacak çok işler var. 
Belediye Başkanı Av.İbrahim Çenet'in kısa süre sonra mega hizmetler kervanını başlatması gerekiyor. Alt geçitler yapılacaksa bana göre hepsi birden yapılmalı ve aradan çıkarılmalıdır. Osmaniye 4-5 tane alt geçide ihtiyacı var. Bunları teker teker yapmak yerine hepsini birden yapmak daha mantıklıdır. Hatta alt geçitlerle Belediye'nin uğraşmasına bile gerek yok. Cumhur ittifakının en güçlü vilayeti Osmaniye'dir. Karayollarının burada bir çivisi dahi yoktur. Musa Şahin Bulvarı üzerine yapılacak olan tüm alt geçitleri karayollarının yapması gerekir. Doğru olanı da budur. Başkan İbrahim bey daha büyük projeleri hayata geçirmek için çalışmalıdır. Osmaniye'nin eksikleri çok. Önümüzdeki beş yıl içinde Osmaniye örnek bir vilayet olmalıdır.Bu mümkün mü? Ben İbrahim başkanda o heyecanı görüyorum.

  • Pazar 28.1 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.8 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Salı 29.6 ° / 14.7 ° Güneşli