Bahri Çolpan


Çenet’e Tuzak mı Kuruluyor?

Nasılsınız, iyi misiniz? Yaklaşık 3 aydan bu yana dilimizin döndüğünce, hemen her gün yaşadığımız ülkemize veya kentimize bir katkımız olsun diye günlük yazı yazıyorum.


Merhaba kıymetli okurlar,

Nasılsınız, iyi misiniz? Yaklaşık 3 aydan bu yana dilimizin döndüğünce, hemen her gün yaşadığımız ülkemize veya kentimize bir katkımız olsun diye günlük yazı yazıyorum.

Beni okuyup takip eden veya etmeyen herkese teşekkür ediyorum.

31 Mart’tan bu yana Osmaniye Belediye Başkanlığı’na yeni seçilen İbrahim Çenet’i yakandan takip ediyoruz. Asla art niyetli olmadan başkanın hizmet heyecanına katkı sunmaya çalışıyoruz.

Bugün öğle üzeri telefonum çaldı. Baktım çok sevdiğim “yeğenim” dediğim birisi arıyor. Açtım telefonu “Dayı benim dükkânın önünde sabahtan bu yana kanalizasyon taşması var. Muhtarı aradım, gelip o da bu durumu videoya çekmiş ve yetkililere atmış. Bende bizzat aradım ve kayıt bıraktım. Ne gelen oldu, ne de giden”

Kanalizasyonun taştığı yer Alparslan Türkeş Caddesi. Yani Osmaniye’nin merkezi bir alanıdır. Böyle kalabalık yerler nasıl bekletilir inanılır gibi değil.

Ben bir gazeteci olarak hemen şunu düşünüyorum. Buraya müdahale etmesi gereken kanalizasyon müdürlüğü acaba neden etmedi?  Osmaniye’ye hizmet noktasında büyük heyecan duyan ve sürekli kenti gezerek bir şeyler yapmaya çalışan yeni Belediye Başkanı İbrahim Çenet’e hizmetleri geciktirerek Belediye’nin içinden tuzak mı kurulmaya çalışılıyor. Benim düşündüğüm en kötü noktası. Olur mu? Neden olmasın. Belediye’den maaş alıp görevini düzgün yapmak istemiyorsa bu da yapılacak hizmeti engellemektir. Sıcakların neredeyse yaz aylarındaki seviyeye ulaştığı şu günlerde kanalizasyon patlağı beklemeye gelmez. Oradan çıkan pis sular insan sağlığını tehdit ediyor. Bana göre Başkan Çenet, kanalizasyon şikâyetlerinin yapıldığı iletişim telefonunu çok ciddi olarak incelettirip görevini yapmayanlar hakkında gereğini hemen yapması gerekir. Bu sıkıntılarda İbrahim Çenet beyin hiçbir suçu yoktur. Ancak Belediye başkanı seçildiği için kentte olan olaylara mutlaka müdahil olması gerekiyor. Yani benim buradan çıkardığım sonuç şu. Başkan Çenet’in Belediye’de olan olayları çok sıkı takip etmesi gerekiyor. 

 

  • Salı 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 26.3 ° / 18.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 22.2 ° / 16.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu