Bahri Çolpan


Eczacılar Odasını Kutluyorum

Bugün 23 Nisan. Türkiye’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği en güzel bayramdır.


Merhaba çok kıymetli okurlar,

Bugün 23 Nisan. Türkiye’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği en güzel bayramdır.

Dün çok değer verdiğim Eczane görevlisi Ercan Yıldırım aradı ve “Bahri ağabey yarın Tosyalıspor Merkezi’nde etkinliğimiz var mutlaka gelmelisin”dedi.

Ben gideceğim yerleri özenle seçiyorum. Hatta bir çok davete de icabet etmiyorum. Bu da benim eksikliğim.

Bugün öğle üzeri Tosyalıspor Merkezi’ne gittim. Osmaniye Eczacılar Odası Başkanı Hatice Öktenay, yine yönetimde olduğunu öğrendiğim Öznur Akıncı ve arkadaşım Ercan Yıldırım beni karşıladı. İyi ki, böyle bir etkinliğe gitmişim. Her taraf çocuk dolu ve adeta izdiham yaşanıyor. Çağın felaketi Depremden sonra yapılan bu etkinliğe çocukların adeta susadığını söylesek yanlış konuşmamış oluruz.

Tabi bu etkinlik sadece çocukları eğlendirmek için yapılan bir etkinlik değilmiş. Osmaniye Eczacılar Odası’nın çalışkan başkanı Hatice Öktenay, bu etkinliğin içinde çocuklarımızı teknoloji ile buluşturmak için bir dizi çalışmalar yaptık.

Öktenay, ilk defa yapılan bu etkinliği önce sadece çocukları eğlendirmek için yapmayı planladıklarını ancak daha sonra kapsamı genişlettikleri ifade etti. 

Başkan Öktenay, “çocukların etkinlik kapsamında, güneş paneli ile çalışan helikopter, Türk bayrağı şeklinde anahtarlık, ahşap boyama, kareoke, halat çekme, çuval çekme ve kil yarışı gibi etkinlikler yaptık. Aslında bu kadar ilgi gösterileceğini düşünmüyorduk. Beklediğimizin üzerinde bir ilgili ve alaka gördük. Etkinliğimize katılan ve sponsor olan tüm esnaflarımıza teşekkür ediyorum”dedi.

Bu arada etkinliğe Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’da katıldı. Etkinliğin yapıldığı alanı inceleyen Vali Yılmaz’a özellikle çocuklar yoğun ilgili göstererek bol bol fotoğraf çektirdiler.

Aslında bu tür etkinliklerin sık sık yapılması gerektiğine inanıyorum.Osmaniye’nin en büyük eksiği sosyal faaliyetlerin fazla olmamasıdır. Yetkililerin bu konuya yeterince duyarlılık göstermesini arzu ediyorum.

 

 

  • Cumartesi 19.9 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17.5 ° / 12.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.7 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı