Bahri Çolpan


Ele Geçmez Yerler Heba Oluyor

Geçen gün Osmaniye'yi Tanıtma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Baba'nın daveti üzerine yönetimimizle birlikte Olukbaşı Yaylası'ndaki evine gittik.


Merhaba çok kıymetli okurlar,
Geçen gün Osmaniye'yi Tanıtma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Baba'nın daveti üzerine yönetimimizle birlikte Olukbaşı Yaylası'ndaki evine akşam Osmaniye'nin meşhur yemeği Zorkun Tava yemeye gittik. Osmaniye'de hava sıcaktı. Orası da öyle olur diye düşündük. 
Olukbaşı Yaylası'na bir vardık ki, hava resmen buz. Osmaniye'nin kış aylarındaki havasıyla aynı derecede. Hemen kışlıklarımızı giyerek kendimiz koruduk. Osmaniye olarak öyle güzel yaylalara sahibiz ki, anlatmakla bitiremeyiz. Ancak yaylalarımıza giden bize fazlasıyla hak verir. Olukbaşı Yaylası'na güzel evler yapılmış. Çokta güzel bir yerleşim birimi olmuş. Buralar gerçekten ele geçmez güzel yerlerdir. Asıl güzel ise, Zorkun Yayla'dır. Hani bir laf varya bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur misali.O güzelim Zorkun Yaylası yıllarca hep ihmal edildi. Yapılması gereken bir çok hizmet yapılmadı ve hep ötelendi. Zorkun Yaylası'na yapılacak en güzel iyilik, bir imar planı yapılıp ona da harfiyen uymaktır.
Hepimizin bildiği gibi Zorkun Yaylası Osmaniye Belediyesi'nin mücavir alanına alındı. Zorkun Yaylası Belediye'nin sorumluluğundadır. Yani oraya ne yapılacaksa Belediye kontrolünde yapılabilir. Zorkun Yaylası'na yaz aylarında giden ve orada evi bulunan insanlar gariban değil hepsinin ekonomik durumu iyidir. Bana göre Belediye buradan su parasının dışında, yıllık evlerinin durumuna göre vergi alınmalıdır. Alınan vergilerin üzerine Belediye'de destek olarak eksikler giderilmelidir. Bu kadar mükemmel bir yayla atıl durumda bırakılmamalıdır.Zorkun'a kapsamlı olarak bazı hizmetler yapılsa başka yönden de gelişmeler yaşana bilir. 
Osmaniye Belediye Başkanı Av. İbrahim Çenet, seçim beyannamesinde Zorkun Yaylası'na teleferik yapılacağını açıklamıştı. Zaten teleferiğin fizibilitesi yıllar önce yapıldı ve valilikte dosya halinde beklediğini düşünüyorum. Zorkun Yaylası'na biraz bakılsa dış yatırımcı da o bölgeye gelerek otel-motel için yatırım yapabilir. Zorkun'a yapılacak bir otel yaz-kış asla boş kalmaz. Yaz aylarında gelen turistler yana yana kalacak yer arıyor, ancak bulamıyor.Hele yaz aylarında futbol taklımlarının tercihi genel olarak serin bölgeler oluyor.Yaz aylarında Osmaniye merkezde sıcaklık 35 derece olurken Zorkun'da 15 derece oluyor. Böyle bir hava futbol takımları için çekim gücü olur. Hatta yurt dışındaki futbol takımları bile bu bölgeye gelir.Böyle ele geçmez bir yaylayı değerlendirelim. Buraya yapılacak tesisler Osmaniye'deki işsizliği de azaltır.Lütfen Zorkun Yaylası'na sahip çıkın.  
 

  • Çarşamba 25.9 ° / 16 ° Güneşli
  • Perşembe 25.1 ° / 15.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 13.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı