Bahri Çolpan


Ne bitmez köprüymüş

Osmaniye’yi batıya bağlayan ve Toprakkale İlçesi’nde yapımı devam eden D-400 karayolu üzerindeki 2 adet köprü maalesef 2 yıldır bitirilemiyor.


Merhaba kıymetli okurlar,

Osmaniye’yi batıya bağlayan ve Toprakkale İlçesi’nde yapımı devam eden  D-400 karayolu üzerindeki 2 adet köprü maalesef 2 yıldır bitirilemiyor. Ne bitmez bir köprüymüş. Sanki bana Boğaz köprüsü yapıyorlar.

Bu işin ne zaman biteceği ile ilgili de her hangi bir tarih yok. Köprü yapımı dolayısıyla sabahları ve akşamları Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nden gelen araçlar kilometrelerce kuyruk oluşturuyor. Bir çok sürücü işi olduğu zaman, rezillik çekmemek için, otoban yolunu kullanmak zorunda kalıyor. Kimsenin çıtı çıkmıyor. Ben o köprüyü birkaç kez yazdım. Ne derece başarı olduğumuzu da bilmiyorum. Bugün bir sosyal medya kullanıcısı o köprü ile ilgili sitem dolu bir paylaşım yapmış. Böyle paylaşımları sizde yapın. Bir vilayetin ulusal yolu yıllarca kapalı kalmaz.

Sanıyorum o köprüleri yapan firma, yıllık olarak inşaat yapımı işinden belli bir fiyat farkı aldığı için mi böyle bekletiyor bilmiyoruz. Türkiye’deki inşaat yeni inşaat teknolojine göre o köprüden daha büyük işler 90 günde yapılıp teslim ediliyor. Hatta Avrupa’da 2 günde alt geçitler yapılıp teslim ediliyor. Googleye bakarsanız yazdığımın ne kadar haklı olduğunu göre bilirsiniz. 

SAHİPSİZ OSMANİYE

Bir çok konuda sahipsiz olan Osmaniye maalesef bu köprü yapımında da sahipsiz olduğunu görüyoruz. Bu köprüleri karayolları takip ediyor diye biliyorum. Karayollarının zaten Osmaniye’ye bir çivisi dahi yok. Karayolları Mersin Şube Müdürü her kimse bilmiyorum ama Osmaniye ile ilgili bir sıkıntısı olduğunu sanıyorum.

Hemen her vilayette bir sürü eseri olan karayollarının, cumhur ittifakının başkenti olan Osmaniye’de hiçbir eseri yok. Ben Osmaniye Milletvekilleri Derya Yanık ve Seydi Gülsoy’dan bu firmanın Osmaniye’lileri neden böyle rezil ettiği ile ilgili bir hesap sormasını bekliyorum. Hemen aklıma şu da geliyor. Acaba bu köprüleri yapan firma Ankara’da güçlü olan bir iktidar partisine yakın birinin mi? Türkiye’de hiçbir firmaya bu kadar tolerans tanınmaz. Bu firmanın mutlaka bir özelliği var ki, 2 yıldan bu yana 2 köprü bir türlü tamamlanamıyor. Ben köprü inşaatının yapıldığı bölgeden zaman zaman geçtiğimde bakıyorum, ya inşaatta ya hiç çalışma olmuyor, ya da 3-5 kişi çalışıyor. Firma neden burada 50-100 kişi çalıştırıp bu işi hemen bitirmek istemiyor.?

Kim ne yapacaksa yapsın ve bu firmaya gerekli uyarıları sert bir şekilde tamamlayarak köprü inşaatını bitirmesini sağlasın. Yeter artık.

  • Çarşamba 25.9 ° / 16 ° Güneşli
  • Perşembe 25.1 ° / 15.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 13.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı