Doç. Dr. Ökkeş Hakan Miniksar


Osmaniyeli Hekimler Ankara'da Buluştu


Değerli Okurlar;

Bu yazımda Osmaniyeli Hekimler’in Ankara’da birlik ve beraberliği sağlamak amaçlı düzenlenen tanışma yemeği etkinliğinden kısaca bahsedeceğim.

Osmaniyeli Bürokrat ve Akademisyenler Platformu (OBADER) üyeleri Osmaniyeli Hekimler olarak Ankara’da birbirimizi daha yakından tanımak ve ortak paydamız olan hemşehricilik bilinci ile hareket ederek neler yapabileceğimizi ortaya koymak amaçlı bir akşam yemeğinde buluştuk. Yemek organizasyonu hemşehrimiz olan Fatih Usta’nın Konur sokakta bulunan “Hakiki Adanalı Dürüm ve Şırdan” mekanında samimi ortamda lezzetli kebapları eşliğinde gerçekleşti.

Yemeğe çoğunluğu Tıp Akademisyeni olan hemşehrilerimiz katıldı. Katılanlar arasında Hacettepe Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Şükran Bolay ve Eşi, Etlik Şehir Hastanesi Radyoloji Kliniği’nden Prof. Dr. Alper Dilli ve Kardiyoloji Kliniği’nden Dr. Sinan Boz, Sincan Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Atakan Savrun ve Eşi Uzm. Dr. Tuğba Savrun ve Liv Hospital Hastanesi Doç. Dr. Hakan Bucak vardı.

İlki düzenlenen ve samimi ortamda gerçekleşen bu toplantıda memleket üzerine çok güzel paylaşımlar yapıldı. Birbirimizi daha yakından tanıyarak ortak noktalarımızı yakalamaya çalıştık. Sorunlarımızı dinleyerek neler yapabileceğimizi ve nasıl katkı sunabileceğimizi konuştuk. Her hemşehri toplantısında olduğu gibi yine konumuz Osmaniyeliler olarak birlik ve dayanışma eksikliğimiz idi. Tıp alanında yetişmiş birçok hekimimiz ve akademisyenimiz olduğu ama idari görevlerde yeteri kadar destek bulamadığımız idi. Elbette bireysel başarılar bu konuda en büyük etkendir fakat liyakata dayalı olarak alanında başarılı hemşehrilerimizin etkin görevlerde yer alması bizleri mutlu edecektir.

Osmaniyeli Hekimler olarak bu birlikteliğimiz Tıp Fakültesi öğrencilerine de örnek olacaktır. Büyükleri olarak onlara yol göstereceğizdir. Ülkenin her bir köşesinde görev yapan Osmaniyeli Hekimler birbirleri ile iletişim halinde olarak ortak bir paydada birliktelik sağlayacaklardır. Elbette bu birliktelik her zaman sağlıklı olmayacaktır. Fakat aynı kültür ile yetişmiş insanların birbirlerini anlayarak sorunlarına çözüm bulması daha kolay olacaktır. Bunu hiçbir zaman çıkar ilişkisi olarak düşünmemek lazımdır. Yeni tanıştığım birçok hemşehrimin

sadece hoş sohbetine nail olmuşumdur. Bu konuda şahsımın yaşadığı bir olay bana ders olmuştur! Bazen insan zorda olur, hayatında verdiği kararlar ile kendisine sunulan arasında kalır. O zamanlarda etrafınızda kim var bakarsınız ve işinize daha fazla yoğunlaşır yol alırsınız..

Bizler cesaretimizi toplayalım ve birlik beraberlik içinde olalım. Vatanımıza Devletimize ve Milletimize sahip çıkalım. Bunun yolu aklı ve bilimi öncelemekten geçer. Adımlarımızı rasyonel hedefler doğrultusunda atalım. Hemşehrilerimizin alanlarında daha da güçlenmesine destek olalım, yol açalım. Birbirimizi rakip görerek değil hep birlikte daha güçlü oluruz düşüncesinde olalım.

Osmaniyeli Hekimler olarak el ele bu birlikteliğe destek olalım!

https://www.facebook.com/obader.hekimler.platformu/

 

Doç. Dr. Ö. Hakan MİNİKSAR

S.B. Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Eğitim Kliniği, Eğitim Görevlisi

  • Çarşamba 22.7 ° / 9 ° Güneşli
  • Perşembe 27.2 ° / 11.2 ° Güneşli
  • Cuma 28.8 ° / 16.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı