Antalya'da hanutçuluk ve etiket denetimi yapıldı

Antalya

Antalya'da hanutçuluk ve etiket denetimi yapıldı

ANTALYA - Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde hanutçuluk ve etiket denetimi gerçekleştirildi.

Muratpaşa Kaymakamlığı Hanutçulukla Mücadele ve Turizm Denetleme Komisyon üyelerince turist ve vatandaşların yoğun olduğu Tarihi Kaleiçi, Cumhuriyet Meydanı, Işıklar Caddesi ve Kapalı Yol'da hanutçuluk ve etiket denetimi yapıldı.

Polis ve zabıta ekiplerinin de katıldığı denetimlerde, hanutçuluk yaptığı tespit edilen 1828 kişiye 1 milyon 788 bin 106 lira idari para cezası kesildi.

Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan yaptığı açıklamada, Antalya'da yoğun turizm sezonun başladığını ve gelen turistin rahat etmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, ekiplerin gece gündüz denetimlerini sürdürdüklerini söyledi.

Turistlerin başta hanutçuluk olmak üzere rahatsız edilmemesi için özel ekip oluşturduklarını belirten Burhan, "Özellikle Kapalı yol, Kaleiçi, Atatürk Caddesi, Karaalioğlu Parkı gibi turistin yoğun olduğu bu alanlarda denetimler yapıyoruz. Hanuta ve turistlerin rahatsız edilmesine kesinlikle müsaade etmiyoruz. Etiket denetimi önemli, turiste farklı farklı fiyatların uygulanması kesinlikle taviz veremeyeceğimiz bir husus. 2023 yılında rahatsız etme adı altında hanut, dilencilik, gürültü gibi konularda Kabahatler Kanunu çerçevesinde 5 bin 680 kişiye, 3 milyon 508 bin 560 lira idari para cezası uyguladık. Bu yılın ilk üç ayında ise, hanutçuluk yaptığı belirlenen bin 828 kişiye 1 milyon 788 bin 106 lira idari para cezası uygulandı" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Burhan, komisyon üyelerince yerli ve yabancı turistlerin huzurlu bir tatil geçirmesi için denetimlerin aralıksız devam edeceğini kaydetti.



Yurt Dünya 4.05.2024 17:06:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de çalışma izni olmayan 11 yabancı uyruklu yakalandı

2

Türkiye 6G'de söz sahibi olmak için patent üretimini sürdürüyor

3

Hatay'da bisiklet turu düzenlendi

4

Bedensel engelli Almanca öğretmeninin kurduğu iletişim derse ilgiyi artırdı

5

Antalya'da akaryakıt istasyonunda motosiklette çıkan yangın güvenlik kamerasında

6

TCG Gaziantep ve TCG Karayel gemileri Finike Limanı'na demirledi

7

Burdur Müzesi sergilenecek bronz heykellerle değerlenecek

8

Salda Gölü çevresi kızıl geyiklerin yeni yuvası oluyor

9

Mersin'de nitelikli dolandırıcılık operasyonunda 8 şüpheli yakalandı

10

Fransa bayraklı "L'austral", Alanya Limanı'na demirledi