Bahri Çolpan


Her yağmurda aynı tablo

Osmaniye’de bir tane alt geçit var, ancak yağmur biraz fazla yağdığı zaman hemen doluyor ve ulaşıma kapanıyor.


Merhaba değerli okurlarımız,

Osmaniye’de bir tane alt geçit var, ancak yağmur biraz fazla yağdığı zaman hemen doluyor ve ulaşıma kapanıyor. Hatta ulaşımına kapanmazsa araçlar için kalıyor ve bir çok insan tehlike atlatıyor. Neden her yağmur da aynı durum yaşanıyor. Bunun bir çözümü yok mu? Burada bir facia olduğu zaman mı çözüm bulunacak merak ediyoruz.?

Benim bildiğim kadarıyla yağmur suyu drenaj kanalının çalışması bitti. Hep deniliyordu ki, artık yağmurda hiçbir sıkıntı yaşanmayacak. Peki ne oldu? Sıkıntılar hala devam ediyor. Alt geçitten başka bir çok işyerini ve evleri de su bastı. O zaman bir sürü yapılan çalışma niye yapıldı.? Daha önce de yağmur biraz fazla yağdığında her yeri su basıyordu, şimdi de basıyor. Değişen bir durum olmaması çok garip.

Büyük şehir olmaya aday olan Osmaniye bu sıkıntıları hak etmiyor. Yağmur suyu drenaj  kanalı neden bir işe yaramadı?  Millet böyle sıkıntıları çekmeye devam edecekse, yağmur suyu drenaj kanalına bir sürü para neden yatırıldı.? 

Hizmet yapmak çok önemlidir. Kimse yapılan hizmete karşı çıkmaz. Ancak yapılan hizmet planlı programlı ve ihtiyaca uygun yapılmazsa o hizmet bir anlam ifade etmez. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını lütfen boşa harcamayın. Osmaniye’nin ekonomisi bu kadar kötüyken, siz de savurganlık yapıp bizden sonra gelecek nesilleri borçlandırmayın. Yazıktır, günahtır.

KANALİZASYON SİSTEMİ DE ÇOK SAĞLIKLI YAPILMIYOR

Bu yazdıklarımı iyi not alın. Yağmur suyu drenaj kanalının bir işe yaramadığı gibi, yarın şimdi ki, yapılan kanalizasyon sisteme de birçok yerden arıza açacak. Defalarca uyardım kanalizasyon inşaatını yapan firma baştan savma yapıyor. Kullandığı boruların bazılarının baca bölgesi kırılmış olarak döşenip gidiyor. Ben kaç defe gittim gördüm ve haber yaptım. Önlem alındı mı, bence alınmadı. Firma hala salla gitsin taktiği ile çalışmasını sürdürüyor. Ayrıca söz konusu firma çukurlara yerleştirdiği boruların etrafına taş olmayan kum koyması gerekirken, eştiği alandan çıkan taşlı toprakları boruların etrafına doldurup gidiyor. İnşaat bittikten sonra yapılan kanalizasyon borularının döşendiği bölgelerden geçen ağır tonajlı araçlar bu boruların delinmesine sebep olacak. Boruların etrafına doldurdukları taşlı topraklar boruları parlatacak. Bunları da hep birlikte göreceğiz. Kanalizasyonu yapan firma asla işini düzgün yapmıyor. Benden söylemesi. 

  • Cumartesi 26.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Pazar 28.1 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.8 ° / 14.5 ° Güneşli