Bahri Çolpan


Mustafa Baştuğ

Mustafa Baştuğ beyi hemen hepimiz tanırız. Bölgemiz sanayicilerinden, hayırsever, merhametli, çalışanına hakkını tam olarak veren, hatta işçisine ikramiye bile ödeyen işçi dostudur.


Merhaba kıymetli okurlar,
Mustafa Baştuğ beyi hemen hepimiz tanırız. Bölgemiz sanayicilerinden, hayırsever, merhametli, çalışanına hakkını tam olarak veren, hatta işçisine ikramiye bile ödeyen işçi dostu, bölgemizde çok sevilen ve sayılan adam gibi adamdır. Bir dönemde Osmaniyespor'umuza başkanlık yaptı ve 15 trilyona yakın parayı da bağışladı. Tabi diğer harcamaları hariç.
Nasıl oldu, neden oldu bilmiyoruz ama şu günlerde zor günler yaşadığını duyuyoruz. Çok üzülüyoruz ve işinin yolunma girmesi için her gün dua ediyoruz. Mustafa Baştuğ sıradan bir işadamı değil. Varlıkla da bir insan. Ne yaptı ne etti bilemeyiz, ama bölgede yıllarca binlerce kişiye ekmek vermiş, asla hile hurda ile işi olmamış özü sözü mert bir insandır. Baştuğ ülkemizin de ekonomisine büyük katkılar sağlamış bir şahsiyettir. Devlette her ay dünyalarca vergi vermiş ve Sgk'ya da azımsanmayacak kadar prim ödeyen kişidir. Mustafa Baştuğ gibi adamlar kolay yetişmiyor. Baştuğ firması demir çelik sektörünün amiral gemisidir. Bana göre Devlet bu tür işadamlarını sıkıntıya girdiği zaman ayağa yeniden kalması için koruyup kollamalıdır. Baştuğ firmasının kapanması Osmaniye'nin de ekonomisini çok etkiler ve binlerce insan işsiz kalır. İşçisinin hakkını her zaman fazlasıyla veren bir patron olarak tanıdığımız Mustafa Baştuğ'un fabrikasının yeniden çalışması için Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan bu kuruluşa mutlaka el atmalıdır. Ülkücü olduğu herkes tarafından bilenen Mustafa Baştuğ beye hemşehrimiz MHP Lideri sayın Dr. Devlet Bahçeli'de omuz vermelidir. Baştuğ firması Osmaniye Defterdarlığı'na kayıtlı tek demir çelik fabrikasıdır. Osmaniye için her zaman büyük bir değer olarak görülen bu tesis, kesinlikle sahipsiz bırakılmamalıdır. Mustafa bey her şeyi değecek kadar kaliteli ve yufka yürekli bir kişidir.Biz Osmaniyeliler olarak rica ediyoruz. Baştuğ firmasının ocaklarında yeniden duman tütsün. Böyle bir değeri kaybetmek istemiyoruz. 
Ben Mustafa beyi yakından tanımam. Bir veya iki kez uzaktan gördüm. Ancak Mustafa beye için bana kötü insan diyen olmadı. Mustafa beyle iki kez de mahkemelik olmamıza rağmen, o insana bana asla kimse kötü dedirtemez. Böyle kaliteli bir insanın çarkı dönmeli. Üretime yeniden başlamalı, hem ülkemize kazanmalı, hem de fabrikada çalışan insanlar işsiz kalmamalı. Mustafa Baştuğ bey belki de hiç tanımadığı bir insanın kendisi için yazdığım bu yazıları hayretle karşılaya bilir. Ne derse desin Mustafa bey, kendisi Osmaniye için büyük değerdir. Mustafa bey kesinlikle yalnız değildir, Bizlerde arkasındayız. 

  • Cumartesi 26.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Pazar 28.1 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.8 ° / 14.5 ° Güneşli