Bahri Çolpan


Osmaniye'nin ihtiyacı bitmez

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, seçildiği günden bu yana büyük bir heyecanla devamlı sosyal medya hesabından bir dizi projele paylaşıyor.


Merhaba kıymetli okurlar,

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, seçildiği günden bu yana büyük bir heyecanla devamlı sosyal medya hesabından bir dizi projele paylaşıyor. Şimdi bunlara karşıyız dememiz mümkün değil. Osmaniye için yapılan her türlü çalışmanın yanındayız ve destekliyoruz.

Ancak Osmaniye'nin ihtiyacı çok. Ne yapsan yakışıyor. Yani yıllardır ihmal edilmenin burukluğunu yaşıyoruz desek yerinde bir cümle kurmuş oluruz. Tabi bizim showlara da karnımız tok. Projelerin resmini yayınlamakla bu işler olmuyor. Onu bizde çizer yayınlarız. Önemli olan projelerin hayata geçmesidir. Bana göre Osmaniye'nin kurtuluşu için kazmanın Karaçay vadisine vurulması gerekiyor. Öyle ki, Osmaniye'nin yaz aylarının bunaltıcı sıcağında gidecek en yakın yeri Karaçaydır. Ancak ne hikmetse bugüne kadar seçilen Belediye başkanları güzünün önündeki yeri göremiyor veya görmek istemiyor. Osmaniye Belediyesi hiç zaman geçirmeden Karaçay ile ilgili etkin bir çalışma başlatması gerekiyor. Karaçay vadisi balta girmemiş orman gibi. Ne yapsan o yakışır. Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, vakit geçirmeden bir kaç Mühendisi bir araya toplayarak karaçaya gönderip “acil proje hazırlayın” talimatını vermesi gerekir diye düşüyorum. Öncelikle şu an kullanılan Karaçay Mesire alanı hemen iptal edilerek, yeniden daha modern bir mesire alanı yapılmalıdır. Her yağmur yağdığında büyük tehlike arz eden, hatta ulaşıma bile kapanan Karaçaya ulaştığımız tek köprü hemen yenilenmelidir. Çünkü bu köprü 100 yıldır oraya hizmet veriyor ve artık dayanır hali kalmamış. İki aracın zor geçtiği yollar hemen genişletilmelidir. Karaçay vadisinde yapay şelaleye uygun bir kaç yer vardır. Buralara hemen şelale yapılmalıdır. Eğer yapay şelale için yer göstermek istenirse ben hazırım ve yerlerini tarif ederim. Yazımın başlığında yazdığım gibi Osmaniye'nin ihtiyacı asla bitmez. Aradaki bu hizmet açığını ancak hızlı bir çalışma temposu ile tamamlayabiliriz. Karaçay vadisi bari bu kez ihmal edilmesin ve gereken hizmetler yapılsın.

  • Pazar 17.5 ° / 12.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.7 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 21.4 ° / 9.8 ° Güneşli