3 Milyon maske hedefine ulaşıldı

3 Milyon maske hedefine ulaşıldı

3 Milyon maske hedefine ulaşıldı

Yeni tip korona-virüs salgınının tüm dünyayı ve ülkemizi de etkilemesinin ardından üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ nün girişimleriyle Kültür Merkezinde BELMEK koordinasyonunda belediye personeli ve öz kaynakları ile üretime başlayan Düzce Belediyesi 3 Milyon hedef rekorunu tamamladı.
Korona-virüsün yayılmaya başladığı ilk günden bu yana halkın yaşamını kolaylaştıracak birçok çalışmaya ve uygulamaya imza atan Düzce Belediyesi, aylık 350 bin maske üretiyor ve dağıtıyordu. Fakat vakaların ciddi oranlarda çoğalmasıyla vatandaşlara daha hızlı bir şekilde maskelerin ulaşmasını sağlamak için Aralık ayından itibaren 1 Milyon maske dağıtacak.

1 Milyon maske dağıtılacak
Salgın sürecinde maske kullanımının virüsün yayılmasının önlenmesinde önemli yeri olduğunu belirten Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Düzce Belediyesi olarak korona-virüsün ortaya çıkmasının ardından ve maskeye ihtiyaç duyulması ile birlikte elimizi taşın altına koyduk. Maske üretimi için 3 Milyon hedef rekorumuzu tamamladık. Bu süreçte özveri ile çalışan gece gündüz mesai yaparak Düzcelilere maskeleri ulaştırmamızı sağlayan ekibimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Geçen süre zarfında özel sektörde maske üreten makinelerin teknolojik olarak geliştirilmesi, daha hızlı ve ekonomik şartlarda üretim yapmasıyla maliyetlerin düşmesinden ve bizlerin üretim maliyetlerinin yüksek kaldığından ötürü üretime son verildi. Bundan sonraki süreçte daha az maliyetli ve birim fiyatına maske temin edip vatandaşlarımıza daha hızlı bir şekilde ulaştırmayı hedefliyoruz. Ciddi bir ekip kurduk öncelikle esnaflarımıza caddelerdeki vatandaşlarımıza ve daha sonrasında evleri tek tek dolaşarak maskeleri ulaştırmaya gayret edeceğiz. Bu dönemde yoğun vaka sayılarındaki artış sebebiyle vatandaşlarımızın maskesiz kalmasını istemiyoruz. Pazarlarda, toplu alış- veriş mekânlarında ve vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde dağıtımlarımız sürüyordu. Şimdi bu dağıtımları daha da sıklaştırıp arttıracağız” şeklinde konuştu.
Başkan Özlü, daha sonra sözlerine şöyle devam etti: “Hepimizin risk taşıdığını düşünerek bu bilinçle maske-mesafe-temizlik ve bakanlıklarımızın aldığı tedbirlere lütfen uyalım. Daha dikkatli ve tedbirli olalım. Hep birlikte bu salgının üstesinden geleceğiz.”


Güncel 4.12.2020 21:44:44 0
Anahtar Kelimeler: 3 milyon maske hedefine ulaşıldı

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi