Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 15 Temmuz şehitleri anıldı

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 15 Temmuz şehitleri anıldı

ADANA (AA) - Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla anma programlari düzenlendi, mevlit okutuldu, sehitlikler ziyaret edildi.

Adana'da, Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli'ndeki anma programinda sehitler için saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Vali Süleyman Elban, burada yaptigi konusmada, yillarca Türk milletini ve Anadolu topragindan ilelebet sürmek veya yok etmek için hain emelleri olanlarin sürekli çabaladigini söyledi.

Bu ülkelerin, Türkiye'ye disaridan saldiriyla amaçlarina ulasabilecegini düsündügünü ancak her defasinda milletin fedakarligi ve kahramanligiyla saldirilarin püskürtüldügünü vurgulayan Elban, söyle devam etti:

"Bu ülkeler, 'O zaman baska bir plan devreye sokalim' ve 'bu milleti biz içten çökertelim' dediler. Bugün FETÖ diye adlandirdigimiz hain örgütü yillarca hazirladilar. O gece bir anda Türk Silahli Kuvvetlerinin içinde yuvalanmis bir çetenin dügmeye basmasiyla sivil ve diger kanattaki tüm aktörlerle bir darbe girisimine basladilar. Onlarin hesabi, 'nasil olsa sokaklara bir iki tane tank çiktiginda, semalarda bir iki uçak uçtugunda bu millet elini kolunu yanlara düsürür ve kolayca teslim olur' üzerine kuruluydu. Bu hainlerin ve onlari kumanda edenlerin, efendilerinin bilmedigi bir sey vardi. Normal zamanda bu millet normal bir hayat sürebilir ama söz konusu kendi kutsal degerleri oldugunda neler yapabileceklerini en basta canlari olmak üzere nelerden fedakarlik edebileceklerini bilmiyorlardi. O hainler bilmedigi gibi efendileri de bilmiyordu."

Program, sehitler için dua edilmesi ve siirlerin okunmasiyla son buldu.

- Sehitlerin isminin yazili oldugu zirhli araçlarla camiye geldiler

Sehitler için merkez Çukurova ilçesindeki Ramazanoglu Camisi'nde mevlit programi düzenledi.

Il Emniyet Müdürlügü Özel Hareket Subesinde görevli polisler, programin düzenlendigi camiye darbe girisiminde sehit olan Adanali polislerin isimlerinin yer aldigi zirhli araçlarla geldi.

Il Müftüsü Hasan Çinar'in Kur'an-i Kerim okudugu programda sehitler için dua edildi.

Programa Vali Süleyman Elban, kamu kurum ve kuruluslarinin temsilcileri ile çok sayida polis ve vatandas katildi.

Ankara Gölbasi Özel Harekat Daire Baskanligina saldirida sehit düsen polis memuru Aytekin Kuru da Kozan ilçesinin Pekmezci köyü mezarligindaki kabri basinda anildi. Kaymakam Safak Gürçam, Belediye Baskani Kazim Özgan ile kamu kurum ve kuruluslarinin temsilcilerinin katildigi programda sehit Kuru için dua edildi.

- Mersin

Mersin'de de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla Mersin Mezarligi sehitliginde tören düzenlendi.

Törende, Kur'an-i Kerim tilavetinin ardindan Il Müftüsü Saban Kondi sehitler için dua etti.

Daha sonra Vali Ali Ihsan Su, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutani Tugamiral Ercan Kireçtepe, Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, kent protokolü ile sehit yakinlari ve vatandaslar sehit mezarlarina karanfil birakti.

Bu arada, Ulu Cami'de ögle namazinda sehitler için mevlit okundu, dua edildi.

- Hatay

Hatay'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsaminda Antakya Sehitligi'nde düzenlenen programda, saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Sehit mezarlarina karanfillerin birakildigi törende, Kur'an-i Kerim tilavetinin ardindan Il Müftüsü Ömer Faruk Bilgili tarafindan dua okundu.

Programa, Vali Rahmi Dogan, Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, Garnizon Komutani Piyade Komando Albay Orhan Akkurt, Cumhuriyet Bassavcisi Ahmet Ataman, kamu kurum ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaslar katildi.

- Osmaniye

Osmaniye'de, FETÖ'nün darbe girisimi sirasinda Ankara Gölbasi'ndaki Özel Harekat Daire Baskanligina yapilan saldirida sehit düsen özel harekat polisi Mehmet Karacatilki, mezari basinda anildi.

Vali Erdinç Yilmaz, Garnizon Sehitligi'ndeki programda baba Hamza Karacatilki, anne Nuriye Karacatilki ile sehit esi Halime Karacatilki'ye bassagligi diledi.

Programda Kur'an-i Kerim okundu, Il Müftüsü Ali Riza Tahiroglu tarafindan dua edildi.

Vali Yilmaz ve protokol, sehit polis Mehmet Karacatilki ve diger sehit mezarlarina karanfil birakti.

Anne Nuriye Karacatilki, AA muhabirine yaptigi açiklamada, oglunu sehit vermesinin üzerinden geçen 4 yilin acilarla dolu oldugunu belirterek "Her seyi düsünüyorum zor geliyor. Aci acidir. 'Nuriye teyze sen bu aciya nasil dayaniyorsun?' diye soruyorlar. Bugün aci günümüz. Allah devletimize, milletimize zarar verdirmesin. Allah güç kuvvet versin, kötüleri de gazel etsin." diye konustu.



Yurt Dünya 15.07.2020 15:12:04 0

İlginizi Çekebilir

1

Fraport TAV Antalya Havalimanı'nda 23 Nisan etkinliği düzenlendi

2

Hatay'da başarılı sporcular ödüllendirildi

3

Burdur'da samanlıkta çıkan ve binaya sıçrayan yangın söndürüldü

4

Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, koltuğunu çocuklara devretti

5

Enerjisa Atatürk İlkokulu Hatay'da törenle açıldı

6

Burdur'da içme suyuna alternatif kaynak bulma çalışması

7

GÜNCELLEME - Burdur'da kafeden hırsızlık yaptığı tespit edilen 3 şüpheli yakalandı

8

Mersin'de parmakta sıkışan yüzüğü hastaneye çağrılan itfaiye çıkardı

9

Burdur Gölü yakınındaki arazilerde 25 bin zeytin fidanı toprakla buluşturuldu

10

Mersin'de "Uluslararası Çocuk Festivali" düzenledi