Adana'da kocasının muhtemel saldırısından KADES ile kurtulan kadın yaşadıklarını anlattı:

Adana

Adana'da kocasının muhtemel saldırısından KADES ile kurtulan kadın yaşadıklarını anlattı:

ADANA (AA) - Adana'da, tartıştığı kocası tarafından ölümle tehdit edilen ve Kadın Destek Uygulaması (KADES) sayesinde kurtulan Raziye Y, "O silahla uğraşırken ben telefonumu elime alıp KADES uygulamasına girdim ve polis geldi." dedi.

Raziye Y, merkez Yüreğir ilçesindeki evlerinde 23 Şubat'ta kendisini ölümle tehdit ettiği gerekçesiyle yakalanan ve 24 Şubat'ta tutuklanan kocası Nuri Y. ile yaşadıklarını ve muhtemel saldırıdan nasıl kurtulduğunu gazetecilere anlattı.

Olay günü kahvaltı hazırladığı sırada eşiyle kredi kartı borcu nedeniyle tartıştıklarını belirten Raziye Y, tartışma sırasında Nuri Y'nin balkona yönelip sepetten havluya sarılı silah çıkardığını gördüğünü söyledi.

Raziye Y, silahı görünce korktuğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bağırmaya başladım. 10 yaşındaki kızımız çıktı ve babasının eline yapışarak, 'Baba yapma ne olursun, annem ölecek biz öleceğiz, yapma.' dedi. Ben cep telefonuma KADES programını indirmiştim. O silahla uğraşırken ben telefonumu elime alıp KADES uygulamasına girdim. Sonrasında polislerin geleceğini fark edince dama kaçıp silahını sakladı. O esnada polis geldi ve kendisini bularak götürdü. Ardından da silahı buldular."

- Olayın geçmişi

Atakent Mahallesi'ndeki evlerinde, 23 Şubat'ta Raziye Y. ile eşi Nuri Y. arasında kredi kartı borcu yüzünden çıkan tartışma sırasında Nuri Y'nin hakarette bulunduğu ve tabancasını çıkartarak karısını öldürmekle tehdit ettiği öne sürülmüştü.

Olayın bildirilmesi üzerine Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ekipleri adrese giderek zanlıyı apartmanın çatısında yakalamıştı. Ekipler, yaptığı aramayla şüphelinin sakladığı iddia edilen tabancayı da bulmuştu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Nuri Y, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.



Yurt Dünya 28.02.2021 10:59:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

2

Mersin'de silah kaçakçılığı operasyonunda 4 zanlı yakalandı

3

Memleket Partisi Tarsus Belediye Başkan adayı Bozdoğan'ın aracına silahlı saldırı

4

Isparta'da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

5

GÜNCELLEME - Antalya'da iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 14 kişi yaralandı

6

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da temaslarda bulundu:

7

Hatay'da 6 kişinin öldüğü trafik kazasıyla ilgili tır sürücüsü tutuklandı

8

Burdur'da sahte parayla büyükbaş hayvan dolandırıcılığı yapan 2 zanlı tutuklandı

9

Antalya'da iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 7 kişi yaralandı

10

Osmaniye'de tarihi eser operasyonunda sikke ve objeler ele geçirildi