Afyonkarahisar’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yıldönümü

Afyonkarahisar’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yıldönümü

Afyonkarahisar’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yıldönümü

Afyonkarahisar’da Türkiye’nin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yıldönümü coşkuyla kutlandı. Vali Gökmen Çiçek’in katıldığı programda milli mücadele destanının şairi Mehmet Akif Ersoy saygıyla anıldı.
Kamil Miras Anadolu Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirilen programda Kocatepe Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan “On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklal” temalı program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Kocatepe Anadolu Lisesi Okul Müdürü Necdet Saraçoğlu yaptı.
Müdür Saraçoğlu, Bugün 12 Mart 2021 100 yıl önce 12 Mart 1921’de milli şair Mehmet Akif Ersoy’un kurtuluş mücadelesi veren kahraman ordumuza itafen yazdığı İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 100’üncü yılı olduğunu söyledi. Saraçoğlu konuşmasına şöyle devam etti:
“Peki kimdir Mehmet Akif Ersoy. Milli mücadelenin en büyük destekçisi ‘korkma’ diyerek kahraman ordumuza iman ve inanç gücüyle mücadele azmi veren ‘Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdıracak günler göstermesin’ diyerek istiklal savaşını ebedi bir istiklal ve ebedi bir devletin esası olarak gören ve bunun için dua edendir.”
Konuşmaların ardından Kocatepe Anadolu Öğretmen Lisesi Müzik öğretmeni Erhan Kılıçvuran tarafından, Mehmet Akif Ersoy’un şiirinden bestelenen “Zulmü Alkışlayamam” şarkısını seslendirdi.
Programın sonunda ise İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yıldönümü özel düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.


Güncel 12.03.2021 13:13:44 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi