AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Burdur İl Kongresinde konuştu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Burdur İl Kongresinde konuştu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Burdur İl Kongresinde konuştu:

BURDUR (AA) - AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Leyla Sahin Usta, muhalefetin anayasa degisikligi için çalistigini ancak bunu açikça itiraf edemedigini söyledi.

Usta, Bayer Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Burdur 7. Olagan Il Kongresinde yaptigi konusmada, Burdur'un sanayisinin, tariminin ve hayvanciliginin Türkiye için önemli oldugunu belirterek AK Parti döneminde bu alanda önemli yatirimlar yapildigini kaydetti.

Kendilerinin milletin efendisi olmak için göreve gelmediklerini dile getiren Usta, AK Parti olarak milletin hizmetkari olmaya devam edeceklerini bildirdi.

Usta, Türkiye'nin son 20 yilda çok önemli bir mesafe kaydettigini vurgulayarak "Milletin iradesinin disinda baska bir irade tanimam" diyen bir iktidar, bir siyasi parti olarak milletin gücüyle güçlendiklerini belirtti.

Türkiye ve dünya gündeminde su anda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin yer aldigini anlatan Usta, sunlari söyledi:

"Cumhurbaskanimiz, G20 zirvesinde toplantiya katildi ve dünya liderlerinin hiçbirinin söylemedigi bir konuyu özellikle vurguladi. 'Asiyi kim bulursa bulsun bu insanligin asisidir. Insanlik için en önemli meseledir. Asi bu dünyanin gelecegi için önemlidir ve herkese esit olarak paylastirilmalidir. Asi ticari bir mesele olarak görülmemelidir.' dedi. G20 zirvesindeki liderlerin gündemine yeniden soktu. Iste bizi farkli kilan bu. Biz insani insan oldugu için severiz."

- "Muhalefetin gündemi anayasa"

Tüm dünyanin Kovid-19 salgini ile ugrastigi bir süreçte muhalefet partililerin ise anayasa çalismasi içerisinde yer aldigini belirten Usta, sözlerini söyle sürdürdü:

"Anayasa için çalisiyorlar ama bunu da açikça itiraf edemiyorlar. Bunlar her firsatta 'Türkiye'yi yeniden eski parlamenter sisteme döndürecegiz' diyor. Eger bunu vadediyorsaniz millete, siz kesinlikle ve kesinlikle bir anayasa çalismasi yapiyorsunuz demektir. Bu çalismalari yaparken kimlerle ortak olduklarini, kimlere neler vadettiklerini açiklayamiyorlar. Çünkü isin içinde sirtini PKK'ya, YPG'ye dayayan ve bunu çok net ve açik söyleyen, terör örgütleriyle is birligi yapmis HDP ile de birlikte yapiyorlar. Bu ülkenin bölünmezligi, bütünlügü önce bizlerin sonra bu vatan için sehit olmus bütün sehitlerimizin kanlariyla bir teminat altindadir. Bizim kimseye verecek bir karis topragimiz da yoktur. Kimseye de bu ülkeyi böldürmeyiz."

- Cumhurbaskani Erdogan, canli baglantiyla katildi

Öte yandan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Burdur'un da aralarinda bulundugu partisinin 5 ildeki il kongrelerine canli baglantiyla katilarak partililere hitap etti.

Tek listenin yer aldigi kongrede, mevcut baskan Volkan Mengi tekrar il baskani oldu.

Kongreye, AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Yasin Ugur ve partiler katildi.






Yurt Dünya 22.11.2020 17:06:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da elektrikli bisikletten düşen hamile kadın otobüsün altında kalarak öldü

2

Adana'da yaşlı kadının atık su kanalına düşen cep telefonunu belediye ekipleri çıkarttı

3

Burdur'da otoparkta duvara çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

4

Kahramanmaraş'ta eşini silahla öldüren kişi intihar etti

5

Samandağ'da öğretmen ve öğrenciler sahili temizledi

6

Mersin Turizm Fuarı açıldı

7

Hatay'da tavuk çiftliği deposunda çıkan yangın söndürüldü

8

Burdur'da temsili Yörük göçü etkinliği

9

Adana'da çapa makinesine ayağı sıkışan kişiyi itfaiye kurtardı

10

Adana'da eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkarttı