AK Parti'li Mahir Ünal'dan Kahramanmaraş Valiliğine atanan Ömer Faruk Coşkun'a ziyaret:

AK Parti

AK Parti'li Mahir Ünal'dan Kahramanmaraş Valiliğine atanan Ömer Faruk Coşkun'a ziyaret:

KAHRAMANMARAS (AA) - AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mahir Ünal, "Türkiye'deki her bir vatandasimizin ihtiyaciyla ilgilenildigi gibi bizim yurt disindaki vatandaslarimizi da orada kurda kusa yem etmedik." dedi.

Ünal, AK Parti Kahramanmaras milletvekilleri Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, Imran Kiliç, Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, Onikisubat Belediye Baskani Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroglu Belediye Baskani Necati Okay, AK Parti Il Baskani Ömer Oruç Bilal Debgici ve beraberindekilerle Osmaniye Valiliginden Kahramanmaras Valiligine atanan Ömer Faruk Coskun'a hayirli olsun ziyaretinde bulundu.

Vali Coskun tarafindan karsilanan Ünal ve beraberindekiler, makamda bir süre sohbet etti.

Ünal, buradaki konusmasinda, salgin sürecinde çok ciddi emek gösteren saglik personeline, vefa destek grubu çalisanlarina, emniyet ve jandarma teskilatina tesekkür etti.

Olusturulan pandemi kurullarinda belediye baskanlarinin valilerle beraber çok güzel bir çalisma yürüttügünü dile getiren Ünal, bugün gelinen noktada Kahramanmaras pandemi sürecini çok sorunsuz sekilde atlattiysa bunun en temel sebeplerinden bir tanesinin kente yapilan saglik yatirimlari oldugunu aktardi.

Türkiye'nin dört bir yanina hizmet götürüldügünü anlatan Ünal, sunlari söyledi:

"Cumhurbaskanimizin liderliginde 18 yilda atilan tüm adimlar, bizi bugüne hazirlamis ve adeta Türkiye'yi bugüne hazirlamis. Bugün Amerika, Ispanya ve Italya'ya baktigimizda bu ülkelerin ne tür zorluklar çektigini görüyorsunuz ama Türkiye bu süreci, en basarili sekilde yürüttü. Düsünün 102 ülkeden 70 bin vatandasimizi uçakla alip getirdik tedavisi ve bakimin yaptik. Türkiye'deki her bir vatandasimizin ihtiyaciyla ilgilenildigi gibi bizim yurt disindaki vatandaslarimizi da orada kurda kusa yem etmedik. Kahramanmaras'tan bile kaç tane hastamizi yurt disindan aldik getirdik. Burada tedavisini yaptik."

Pandemi döneminde gençlerin önemli bir sey gördügüne dikkati çeken Ünal, "Gençlerimiz devletlerinin ne kadar güçlü oldugunu gördüler." dedi.

Gençlere eskiden 2002 öncesini anlattiklarina ancak onlarin hatirlamadigina isaret eden Ünal, "Simdi gençler, gerçekten ülkeleriyle gurur duymalari gerektigini gördüler. Devletleriyle gurur duymalari gerektigini gördüler. Nasil gördüler? Ispanya'da insanlar, huzurevinde yaslilar ölüme terk edildi. Amerika'nin New York kentinde yasananlar tam bir faciaydi. Ama hamdolsun Türkiye'de devlet hiç kimseyi sikintida birakmadi." diye konustu.

Mahir Ünal, Ömer Faruk Coskun'a da yeni görevinde basarilar diledi.

Vali Coskun ise ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek "Istisare halinde Kahramanmaras'a hizmet etmek için var gücümüzle çalisacagiz. Sütçü Imam'in torunlarina hizmet etmenin onurunu hep birlikte yasamak istiyoruz." ifadelerini kullandi.




Yurt Dünya 20.06.2020 19:33:44 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta depremde zarar gören alt yapının yenilenmesi çalışmaları sürüyor

2

Mersin'de ruhsatsız işletilen peynir imalathanesi mühürlendi

3

Kahramanmaraş MSMMMO'dan mücbir sebep hali uzatılması talebi

4

Mersin'de devrilen kamyonetin sürücüsü öldü

5

"KVKK Okulda Projesi" Adana'dan başlatıldı

6

Mersin'de otizmli gence şiddet uygulayan bakıcıya 12 ay hapis cezası verildi

7

AB tescilli "Maraş tarhanası" dünya mutfağında

8

Otizmli çocuklar aldıkları eğitimin yanı sıra hayvan sevgisiyle de sosyalleşiyor

9

Türkiye'de elektrikli araç şarj ünitesi sayısı artıyor yazlığına da kuran var, kafesine de

10

Hatay'da sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı