Akdeniz Üniversitesinde hedef "marka" olmak

Akdeniz Üniversitesinde hedef

Akdeniz Üniversitesinde hedef "marka" olmak

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin marka olmasini hedeflediklerini belirterek, "Marka olursak marka yetistirebiliriz. Tek bir marka bile bütün ülkeye yeter." dedi.

Özkan, üniversitenin sosyal tesislerindeki kir kahvesinde düzenledigi toplantida, zor bir dönemde göreve geldiklerini, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) sagligi, ekonomiyi ve egitimi etkiledigini söyledi.

Akdeniz Üniversitesinin güzel ve büyük bir kurum oldugunu vurgulayan Özkan, üniversite iyi yönetildiginde ürünlerin de iyi ortaya çikacagini dile getirdi.

Kurumdaki en büyük sorunun liyakat oldugunu düsündügünü anlatan Özkan, "Liyakata dikkat edildigi takdirde ürünlerin daha iyi olacagini düsünüyorum. Buradaki en büyük amacim liyakata daha uygun sekilde akademisyenlerle çalismak. Çünkü bu kurumda herkesin hakki var. 70 bin ögrencimiz, 3 bin akademisyenimiz ve çok fazla personelimiz var. Buradan saglik hizmeti alan çok insan var. Onlarin hepsine karsi bir boyun borcumuz var. Bu anlamda liyakatin çok önemli oldugunu düsünüyorum." diye konustu.

Koronavirüs döneminde sagligin ne kadar kiymetli oldugunu gördüklerini belirten Özkan, söyle devam etti:

"Neden bu asi buradan, Türkiye'den çikmiyor? Bence belki de yeterince liyakatli davranmiyoruz. Çalisanla çalismayani ayirt etmiyoruz. Kurumlarimizda hala bunu oturtamadik. Bunu oturtmayi çok istiyorum. Böyle olursa teknoloji, egitim ve saglikta çok ileri gidecegiz. Belki asi, belki de ilaç bulacagiz. Bir marka olmayi istiyorum. Marka olursak marka yetistirebiliriz. Tek bir marka bile bütün ülkeye yeter. Bu liyakata önem veremedigimiz için bir marka olusturamadik. Ilaç ve asi çalismalarina en güzel sekilde devam edecegiz. Kovid konusunda hem Türkiye hem de kurum olarak biraz geri kaldigimizi düsünüyorum. Bunlar için de aktivasyon almamiz gerektigini düsünüyorum."

- "Saglik turizminde kisi basina 10-20 bin dolar gelir imkani"

Antalya'nin tarim ve turizm sehri olmasina karsin bu alanlarda çok öne çikan projeleri bulunmadigini savunan Özkan, özellikle Kovid-19 döneminde turizmin nasil olmasi konusunda bir yazilim gelistirmeye basladiklarini bildirdi.

Özkan, topraksiz, susuz ve havasiz tarimi ilerletmek istediklerini, bunlarla ilgili en kisa zamanda projeler hazirlayacaklarini söyledi.

"Antalya saglik turizmi için çok mükemmel bir lokasyon." diyen Özkan, bu konunun da halen tam yerini bulamadigini dile getirdi.

Özkan, saglik turizminin Antalya'da çok profesyonel yapilmadigini savunarak, "Gelen turist düserse, bunun belki bir tedavisini yapiyoruz. Ama organ nakli, onkolojik cerrahi için özellikle hastalari buraya çekmemiz gerekiyor. Antalya hem turizm açisindan hem de saglik alanlarinda altyapi ve akademisyen açisindan çok zengin bir bölge. Bununla ilgili de projelerimiz var. Saglik turizminde kisi basina 10-20 bin dolar gelir elde etme imkani var." diye konustu.

Üniversite bünyesinde hayvan laboratuvarinin altyapisini güçlendirmek için girisimlerde bulunduklarini anlatan Özkan, Kovid-19 asisinin ilk olarak hayvanlara uygulandigini, bu açidan çok önemli oldugunu belirtti.

- Büyüksehir Belediye Baskani Böcek'in saglik durumu

Rektör Özkan, Kovid-19 testi pozitif çikan ve bir süredir hastanede tedavi gören Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek'in saglik durumuyla ilgili soruyu da yanitladi.

Hastaneyle çok yakin is birligi ve sürekli iletisim içinde bulunduklarini dile getiren Özkan, sunlari kaydetti:

"Gerekli destekleri her zaman verdigimizi, ne zaman isterlerse yine bünyemize alacagimizi biliyorlar. Hem hastane yönetimi hem de Baskanimizin yakinlari o anlamda çok rahat. Maalesef entübe edilmek durumunda kalindi, bildigim kadariyla. Sabah bilgi aldim. Her geçen gün 'Bir tik daha iyiye gidiyor.' denildi. O iyi bir sey. Ancak yogun bakimdaki bir hasta için yine de yüzde 100 konusmak çok uygun olmaz. Yogun bakimdaki her hasta için bu böyledir. Makineye bagli bir hastanin bir dakika sonra ne olacagini bilemezsiniz. Makineye bagli su anda, o anlamda takipleri devam ediyor. Çok kisa bir zamanda olmasa da yavas yavas iyilesecek. Insallah iyilesip sevdiklerine kavusur, dualarimiz onunla."



Yurt Dünya 11.09.2020 13:14:28 0