AKİB'den yılın ilk yarısında 5 milyar 310 milyon dolarlık ihracat

AKİB

AKİB'den yılın ilk yarısında 5 milyar 310 milyon dolarlık ihracat

MERSIN (AA) - Akdeniz Ihracatçi Birlikleri (AKIB) Koordinatör Baskani Huriye Yamanyilmaz, birliklerinin ocak-haziran döneminde 5 milyar 310 milyon dolarlik ihracat gerçeklestirdigini bildirdi.

Yamanyilmaz, yazili açiklamasinda, birlik bünyesinde haziran ayinda yapilan dis satimin, geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 6 artarak 893,4 milyon dolar oldugunu belirtti.

Ihracatçilarin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle degisen is pratiklerine hizli uyum saglamasinin önemine deginen Yamanyilmaz, sunlari kaydetti:

"Devletimizin hizli ve etkili tedbirleri ve kapsamli destekleri sayesinde koronavirüs salginin etkili oldugu süreçte ihracatimizi kesintisiz devam ettirdik. Ticaret Bakanligimizin devreye aldigi Yeni Nesil Ticaret Diplomasisi kapsaminda teknolojinin tüm imkanlarini en üst düzeyde kullanarak ihracat pazarlarinda etkinligimizi daha da artirip, pandemi kaynakli kayiplarimizi hizlica telafi etmenin gayretini gösteriyoruz. Ülkemizin zengin ürün çesitliliginin, kaliteli ve katma degerli üretim gücünün ihracat pazarlarinda en yüksek degeri bulmasi için seferber olmayi sürdürecegiz. 2020'nin ilk yarisinda 5 milyar 310 milyon dolarlik dis satim gerçeklestirdik. Bu yili kayipsiz kapatmayi hatta geçen yil elde ettigimiz rakamlarin üzerine çikmayi hedefliyoruz. Haziran ayinda 8 sektörün 6'sinda elde ettigimiz çikislar da bu hedefe ulasabilecegimizin güçlü sinyallerini veriyor."



Politika 5.07.2020 13:52:19 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı