Alanyaspor, Süper Lig'de beşinci sezonuna başlıyor

Alanyaspor, Süper Lig

Alanyaspor, Süper Lig'de beşinci sezonuna başlıyor


ANTALYA (AA) - OKTAY ÖZDEN - Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun ilk haftasinda yarin Demir Grup Sivasspor'a konuk olacak Alanyaspor, ligde 5. sezonunu yasayacak.

Geçen sezonu 57 puanla 5. sirada bitiren ve UEFA Avrupa Ligi'nde eleme turu oynama hakkini elde eden turuncu-yesilli ekip, yeni sezona teknik direktör Çagdas Atan yönetiminde baslayacak.

Kadrosuna Efkan Bekiroglu (1860 München), Fatih Aksoy (Besiktas), Berkan Kutlu (Sion), Davidson Pereira (Vitoria Guimaraes), Adam Bareiro (Monterrey - kiralik), Ahmet Çagri Güney (Bursaspor - kiralik), Khouma Babacar (Sassuolo - kiralik), François Moubandje (Dinamo Zagreb - kiralik), Ahmet Gülay (Besiktas - kiralik) ile Ufuk Ceylan'i dahil eden Alanyaspor, 2020-2021 sezonunun açilis maçi için gidecegi Sivas deplasmanindan iyi sonuçla dönmeyi hedefliyor.


- Açilis maçlarinda tek galibiyet


Ilk kez 2016-2017 sezonunda Süper Lig'e çikan ve bu ligde üst üste 5. sezonda mücadele edecek turuncu-yesilliler, geride biraktigi 4 sezondaki açilis maçlarindan 3 maglubiyet ve 1 galibiyetle ayrildi.

Akdeniz temsilcisi, açilis mücadelelerinin 3'ünü dis sahada, 1'ini iç sahada verdi.

Alanyaspor, dis sahada açilis maçlarindaki tek galibiyetini, geride kalan 2019-2020 sezonunda Kayserispor'u 1-0 yenerek elde etti.

Deplasmanda açilis maçlarinda 2016-2017 sezonunda Besiktas'a 4-1 yenilen Alanyaspor, 2018-2019 sezonunda da Sivasspor'a 1-0 maglup olmustu.

Alanya ekibi, sahasinda oynadigi tek açilis maçinda ise 2017-2018 sezonunda Kasimpasa'ya 3-1 yenildi.

Alanyaspor, yarin deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile lig tarihinde ikinci kez açilis maçinda karsi karsiya gelecek.


- Rakipleriyle maçlari


Alanyaspor, Süper Lig'de geride biraktigi 4 sezonda Fenerbahçe, Besiktas, Galatasaray, Trabzonspor, Antalyaspor, Konyaspor, Kayserispor, Basaksehir ve Kasimpasa'yla 8'er defa karsilasti.

Lig tarihinde bu sezonki rakipleri arasinda en çok galibiyeti 5'er kezle Kayserispor ve Kasimpasa karsisinda alan Akdeniz temsilcisi, en çok golü 18'er defa aglarini sarstigi yine ayni ekiplere karsi atti.

En fazla golü (22) Galatasaray'dan yiyen, en fazla yenilgiyi (7) de Süper Lig'de karsisinda galibiyet elde edemedigi Besiktas'tan alan turuncu-yesilli takim, bugüne kadar 2'ser defa mücadele ettigi Gaziantepspor ve Denizlispor'a ise hiç kaybetmedi.



Bölgeden 11.09.2020 12:59:14 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da yerel seçim için 3 bin 424 sandıktan 96'sı konteynerde kuruluyor

2

Adana'da "Beklenen değişime adım adım" yürüyüşü düzenlendi

3

Adana'da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

4

Adana'da tartıştığı kişiyi bıçaklayan zanlı tutuklandı

5

Hatay'da sağanak nedeniyle kriz masası oluşturuldu

6

Hatay'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

7

Dörtyol'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

8

Adana'da kaçak 96 otomobil motoru ele geçirildi

9

Adana'da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

10

Adana'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 10 kişi yakalandı