Albayrak Grubu Üst Yöneticisi Bolat: "Türkiye’nin yerli üretim gücünü tüm dünya gördü"

Albayrak Grubu Üst Yöneticisi Bolat:

Albayrak Grubu Üst Yöneticisi Bolat: "Türkiye’nin yerli üretim gücünü tüm dünya gördü"

ISTANBUL (AA) - Albayrak Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Prof. Dr. Ömer Bolat, pandemi sürecinde gelismis birçok ülkeye göre Türkiye'nin sagliktan sanayi ve tarima kadar her alanda gücünü dünyaya gösterdigini belirterek, "Türkiye'nin hem yerli, hem yeterli üretime sahip oldugunu ve ihracat potansiyelinde ne kadar yüksek seviyeye ulastigini dünya gördü." ifadelerini kullandi.

Albayrak Grubu açiklamasina göre, Grup, bugün kapilarini açan 18. MÜSIAD EXPO 2020 Ticaret Fuari'nin "Dijital Medya Sponsoru" olurken, fuarda Albayrak Grubu ve TÜMOSAN stant açarak çalismalarini aktardi. Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank'in da fuarda, TÜMOSAN standini ziyaret ederek yerli ve milli çalismalari hakkinda Prof. Dr. Ömer Bolat’tan ve TÜMOSAN Genel Müdürü Halim Tosun’dan bilgi aldigi bildirildi.

Açiklamada, burada yaptigi degerlendirmelere yer verilen ayni zamanda Müstakil Sanayici ve Is Adamlari Dernegi'nin (MÜSIAD) önceki dönem Baskani Bolat, MÜSIAD EXPO'yu hasretle bekledigini ifade ederek, fuarin ülke ihracatini artirabilmek ve yabanci yatirimciyi çekmek açisindan çok önemli oldugunu kaydetti.

Bolat, Türkiye'nin gelismis Batili ülkelerle mukayese edildiginde salgin krizini ve bunun ekonomilerde meydana getirdigi agir sikintilari, olabilecek en uygun sartlarda geride birakmak üzere oldugunu vurguladi.

Pandemi krizinin Türkiye'nin saglik alaninda ne kadar gelismis ve ileri noktaya gelmis oldugunu tüm dünyaya gösterdigini belirten Bolat, "Saglik sektörü, ürünleri ve hizmetleri basta olmak üzere gida, kimyevi ürünler ve temizlik ürünleri ile lojistik ve kargo sektörünün kritik ve önemli oldugunu gösterdi. Türkiye'nin bütün bu alanlarda hem yerli hem yeterli üretime sahip oldugunu ve ihracat potansiyelinde ne kadar yüksek oldugunu dünya gördü. Gelismis pazarlara ve gelismekte olan ülke pazarlarina yakinligiyla Türkiye, hem tedarikçi ülke anlaminda, hem de lojistik ve tasimacilik anlaminda, çok rekabetçi bir konuma sahip." ifadelerini kullandi.

Bolat, Türk ürünlerinin gelismis pazarlarda da istenilen, begenilen ve aranan ürünler olmasinin, kalite ve fiyat yönünden Türkiye'nin ihracat ürünlerinin rekabetçi yanini ortaya koydugunu belirtti.

Ihracatin, lojistigin ve üretimin ön plana çiktigi pandemide, ihracatin mümkün oldugunca artmasi gerektiginin altini çizen Bolat, sanayi ve tarim ürünleri ihracatini artirmanin ve ülkeye döviz kazandirmanin bu süreçte çok daha önemli olduguna dikkati çekti.

Hizmetler kategorisinde turizm, otelcilik gibi sektörlerin bu tür salgin krizlerinde ne kadar hassas ve kirilgan oldugunun ortaya çiktigini söyleyen Bolat, "Bu anlamda önümüzde firsatlar var. Özellikle online ticaretin salgin krizi sirasinda büyük siçrama yaptigini gözlemledik. Bu sartlar altinda ülkemizin ihracatini artirabilmek, yabanci yatirimciyi çekmek açisindan çok önemli bir imkan var. MÜSIAD EXPO adiyla bilinen MÜSIAD Uluslararasi Ticaret Fuari ve IBF olarak bilinen Uluslararasi Is Forumu’nu MÜSIAD yillardir yapiyor. Dünyanin her yerinden katilimcilar bekleniyor." degerlendirmesinde bulundu.

- "MÜSIAD Expo bulunmaz bir firsat"

2004-2008 yillari arasinda MÜSIAD Genel Baskanlik görevini yürüten Bolat, fuarin MÜSIAD üyeleri için de bulunmaz bir firsat oldugunu belirterek, "Dünya Istanbul'a geliyor. Geçmis yillardaki MÜSIAD EXPO ve IBF kongrelerinin basarisinin bu yilda devam etmesini diliyorum." ifadelerini kullandi.

Bolat bu seneyi daha çok önemsedigini vurgulayarak, söyle devam etti:

"Çünkü kritik bir yil. Dünya üretimi ve ticareti daraliyor. Ama Türkiye'nin ihraç ürünlerinin kalitesi, saglik sisteminin güçlü performansi, hem sanayi, tarim, hem de hizmetler sektöründeki güçlü üretimi ve güçlü ihracat potansiyeli ile MÜSIAD Uluslararasi Fuari, Türkiye'ye çok önemli kazanimlar getirecektir. Düzenleyen, emegi geçen arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Salgin sartlarinda bile üretimin ve ticaretin durmamasi adina, iki dev organizasyon kararli bir sekilde gerçeklestiriliyor. MÜSIAD üyesi is adamlari bu fuara bayram gibi bakmakta. Üyeleri, is insanlarini, STK'yi ve medyayi bir araya getiren muazzam bir bulusma. Alim heyetleri yurt disindan geliyor. Dünyadaki bütün MÜSIAD teskilatlari gelecek. Büyük MÜSIAD bayrami olarak nitelendirdigimiz MÜSIAD EXPO ve Uluslararasi Is Forumu Kongresi Türkiye'ye özellikle salginin pik yaptigi bugünlerde insallah bir asi gibi katki saglayacak, bir nefes verecektir."

- "Çarklarin dönmesi lazim"

Salginla mücadeleye devam ederken hayata ve ekonomiye de aynen devam etmek zorunda olundugunu aktaran Bolat, "Çarklarin dönmesi lazim. Ekonomi durursa hayat da durur. O zaman, salginla mücadele de yara alir. Salginla mücadele ayri bir çalismadir ama hayatin ve ekonominin devam etmesi de mutlak bir zorunluluktur. MÜSIAD bugün dünyanin her yerinde. Küresel bir ekonomi ticaret kurulusu. Ana merkezimiz pergelin sabit ayagi Türkiye'dir. Pergelin diger ayagi, bütün dünyayi dolasmakta ve bu anlamda küresel bir teskilata sahip. Yurt disinda temsilcilikler, subeler ve kardes teskilatlar kuruluslar ile bir global aga sahiptir." ifadelerini kullandi.

Bolat, fuarin fiziki olarak 4 gün süreyle yapildigini ancak online olarak da 10 gün devam edecegini hatirlatarak, 4 gün boyunca fuari ziyaret edemeyen Türkiye'deki is insanlari ile dünyadaki is insanlarinin internet ortaminda fuari 10 gün boyunca dolasabileceklerini bildirdi.

Online ziyaretin önemli bir yenilik ve degisiklik oldugunu kaydeden Bolat, "Fuar, baglanti kurma, tanisma ve görme merkezidir. Daha sonra baglantilar siparise dönüsür. Siparisler de aktif ticarete ve rakamlara dönüsür. MÜSIAD EXPO'nun Türk is dünyasi, üyelerimiz ve Islam dünyasi için ne anlam ifade ettigini bilen insanlar MÜSIAD EXPO'yu ve IBF Kongre’sini iki yilda bir hasretle beklerler. Ben de onlardan biriyim." degerlendirmesinde bulundu.



Politika 18.11.2020 17:46:18 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı