Antalya'da deniz kirliliğine karşı su kaynakları analiz ediliyor

Antalya

Antalya'da deniz kirliliğine karşı su kaynakları analiz ediliyor

ANTALYA - Antalya Körfezi'nde müsilaj ve benzeri kirliliklerin oluşmaması için belli aralıklarla su kaynaklarından örnekler alınıp, analiz ediliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Üniversitesi arasında su kaynaklarını tehdit edecek kirlilikleri engellemek amacıyla imzalanan iş birliği protokolü kapsamında saha çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürü Aliye Ergendedeoğlu, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Haluk Akdolun, ASAT Genel Müdürlüğü Laboratuvar Şube Müdürü Adil Doğan, ASAT Havza Koruma Şube Müdürü Mehmet Ulusoy, Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jale Korun ve Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu'ndan oluşan heyet, Kırkgöz, Arapsuyu ve çevresindeki su kaynaklarında gözlem yaptı.

Prof. Dr. Korun, Akdeniz'de müsilaj sorunu yaşanmaması için geçen yıl eylülden bu yana Antalya genelinde bulunan su kaynaklarında incelemeler yaptıklarını belirtti.

Belirledikleri istasyonlardan örnekler aldıklarını anlatan Korun, "Bu örnekler, laboratuvarlarda analiz ediliyor. Akdeniz Üniversitesi, ASAT ve Büyükşehir Belediyesinde görevli personel arkadaşlarla analizden çıkan sonuçları değerlendiriyoruz. Örnek verecek olursak bir yerde azot veya alüminyum fazlaysa bir araya gelip değerlendirme yapıp, önlemler için çalışıyoruz. Bu proje 3 yıl sürecek." ifadelerini kullandı.

Korun, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları değerlendirip, sonuçlarını ileriki süreçte kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi.



Bölgeden 3.04.2022 13:26:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

2

Adana'da tartıştığı kişiyi bıçaklayan zanlı tutuklandı

3

Hatay'da sağanak nedeniyle kriz masası oluşturuldu

4

Hatay'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

5

Dörtyol'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

6

Adana'da kaçak 96 otomobil motoru ele geçirildi

7

Adana'da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

8

Adana'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 10 kişi yakalandı

9

Bakan Yerlikaya ve AK Parti Sözcüsü Çelik, Adana'da iftara katıldı

10

Adana'da eşini öldürdüğü öne sürülen kadın tutuklandı