Tarih: 11.06.2020 12:49

Antalyalı pehlivanlar yeniden er meydanlarına çıkmak için gün sayıyor

Facebook Twitter Linked-in

ANTALYA (AA) - Antalya Büyüksehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü ve Elmali Belediyesi Spor Kulübünün pehlivanlari, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ertelenen güreslerin yeniden yapilmasinin planlandiginin açiklamasi üzerine hazirliklarina hiz verdi.

Baspehlivanlar Cengizhan Simsek, Ibrahim Çoraman, Mustafa Batu, Serkan Serttürk, Sah Ali Kurt ile Ismail ve Turan Balaban kardesler, Elmali ilçesinin Yuva Mahallesi'nde güresler öncesi kampa girdi.

Baspehlivanlari antrenman yaptiklari sahada ziyaret ederek bir süre çalismalarini izleyen Elmali Belediye Baskani Halil Öztürk, ata sporu yagli güreslerin yapilacagi günleri özlemle beklediklerini söyledi.

Koronavirüs salgini nedeniyle yüzyillardir yapilagelen yagli güreslerin ertelenmesinin güres camiasini oldugu gibi, kendilerini de üzdügünü ifade eden Öztürk, "Her seyin basi saglik. Insallah güzel günler gelecek. Elmali'da yaklasik alti asirdir araliksiz düzenlenen güreslerimizi yeniden yapacagimiza inaniyorum. Pehlivanlarimiz bu süreçte çalismalarini sürdürüyor. Tüm pehlivanlarimiza basarilar diliyorum." diye konustu.

Baspehlivanlardan Ismail Balaban ise güreslere koronavirüs salgini döneminde ara verilmesinden olumsuz etkilendiklerini ancak çalismalarini ara vermeden hazirlandiklarini dile getirdi.

Amaçlarinin ata sporu yagli güresi, gelecek nesillere aktarmak, güresseverlere güzel müsabakalar izletmek oldugunu belirten Balaban, "Insallah bekledigimiz günler gelecek. Güreslerimiz baslayacak, duali çayirda seyircilerimizle bulusacagiz. Bu süreçte çalismalarina devam eden tüm arkadaslarima da basarilar diliyorum. En kisa zamanda er meydanlarinda rakiplerimizle ve seyircilerimizle bulusmayi bekliyoruz." ifadelerini kullandi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —