Artistik Cimnastik Milli Takımı Mersin'de kampa girdi

Artistik Cimnastik Milli Takımı Mersin

Artistik Cimnastik Milli Takımı Mersin'de kampa girdi

MERSIN (AA) - Artistik Cimnastik Milli Takimi, 9-20 Aralik'ta Mersin'de düzenlenecek 2020 Avrupa Sampiyonasi öncesi kentte kampa girdi.

Ay-yildizli ekip, sampiyona hazirliklari kapsaminda Mersin Cimnastik Salonu'nda çalismalarina basladi.

Ümit Samiloglu, Ferhat Arican, Ahmet Önder, Ibrahim Çolak, Yunus Emre Gündogdu, Mustafa Arca ve Sercan Demir'in de aralarinda bulundugu milli sporcular, antrenörler esliginde hazirlaniyor.

Antrenör Yilmaz Göktekin, gazetecilere yaptigi açiklamada, sampiyonanin düzenlenecegi kentte antrenman yapmanin önemli oldugunu belirterek, "Takim olarak iyiyiz. Kamp sürecine 'Son rötuslar.' diyebiliriz. Bu süreci verimli bir sekilde geçirecegiz. Pandemi nedeniyle katilim çok olmayacak ama katilacak ülkeler arasinda Türkiye'yi zorlayacak Ukrayna var." dedi.

Göktekin, organizasyonda basarili sonuçlar alacaklarina inandiklarini ifade ederek, söyle konustu:

"Takim olarak iyi bir derece elde etmeyi, sampiyon olmayi hedefliyoruz. Bireysel olarak güçlü sporculara sahibiz. Bu sporcularimizdan 6-7 madalya beklentimiz var. Tokyo Olimpiyatlari'na kadar katilacagimiz yarismalarda madalya almak istiyoruz. Olimpiyatlara madalya alip gittigimiz için oradaki beklentimiz de yüksek olacak. Bunun için elimizden geleni yapiyoruz. Çalismalarimiz iyi gidiyor. Federasyonumuz ile bakanligimizin tesvik ve motivasyonu çok iyi. Bu motivasyonla da olimpiyatlarda iyi sonuç alacagimizi düsünüyorum."


- Milli sporcular umutlu


Milli sporcu Ibrahim Çolak, sampiyonada bireysel ve takim olarak güzel sonuçlar elde edeceklerine inandigini vurgulayarak, "Mersin kampimiz güzel geçiyor. Sampiyonaya odaklandik. Omzumda bir rahatsizligim var ve su an yarisacagim kesin degil. Performansim iyi olursa yarismak istiyorum. Mümkün olursa, halka ve paralel alette yarisacagim. 2019'u dünya sampiyonu olarak bitirdim. Bu sampiyonada da en iyisini istiyorum. Takim olarak da madalya alma sansimiz çok yüksek." diye konustu.

Milli sporcu Ümit Samiloglu ise takim olarak sampiyonaya hazir olduklarini ve güzel isler ortaya çikaracaklarini dile getirdi.

Aktif spor hayatinin sonuna yaklastigini aktaran Samiloglu, "Takim olarak güçlendik. Hepimiz kendi branslarimizda madalyalari kovalayacagiz ve Türk cimnastigine kat kat tugla koyacagiz. 40 yasindayim. Aktif sporculugum devam ediyor. Bitirmenin zamani geldi. Beni tatmin eden sey, bu yasta, sene basinda Bakü'deki Dünya Kupasi'ndan altin madalya alarak dönmem olmustu. Pandemi dolayisiyla finaller yapilmamisti ama elemede birinci kaldigim için sampiyon ilan edilmistim. Bu isi zirvede birakip, Türk sporuna hizmetimiz devam edecek." ifadelerini kullandi.




Bölgeden 26.11.2020 12:23:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

2

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

3

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

4

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

5

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

6

Hatay'da evin kapısı ve bazı eşyalarını çalan 2 şüpheli yakalandı

7

Şırnak'ta trafik kazasında hayatını kaybeden astsubayın cenazesi Adana'da defnedildi

8

Kahramanmaraş'ta hükümlülerin diktiği perdeler yurt genelinde alıcı buluyor

9

Rektör Bakan'dan 23 Nisan Mesajı

10

Adana'da uçuruma yuvarlanıp yanan minibüsteki 4 kişi öldü, 17 kişi yaralandı