Aynı köyde 3 ayda ikinci yangın: 2 ev kullanılmaz hale geldi

Aynı köyde 3 ayda ikinci yangın: 2 ev kullanılmaz hale geldi

Aynı köyde 3 ayda ikinci yangın: 2 ev kullanılmaz hale geldi

Kastamonu’da 3 ay önce 16 evin yanarak küle döndüğü köyde ikinci yangın çıktı. İtfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 3 saatte söndürülen yangında 2 ev ve 2 samanlık kullanılmaz hale geldi.
Olay, Kastamonu merkeze bağlı Akkaya Başören köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köyde bulunan bir evde bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın bir eve daha sıçradı. Yangını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, arasöz, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri yangına ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı. Ekipler tarafından yapılan müdahale ile yangının diğer evlere sıçraması önlendi.

3 saatte söndürüldü
Ekipler tarafından yapılan müdahale ile yangın yaklaşık 3 saat sonra söndürüldü. Yangında 2 ev ve 2 samanlık yanarak kullanılmaz hale geldi. Yangında can kaybı ya da yaralanan olmadı. İtfaiye ekipleri soğutma çalışmalarını sürdürürken, jandarma ekipleri yangınla ilgili inceleme başlattı. İlk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığı tespit edildi.

Yaşlı vatandaş yanmaktan kurtarıldı
Yanan evlerden birinde bulunan Halil Timzan isimli yaşlı ise yangını gören vatandaşlar tarafından dışarı çıkartılarak yanmaktan kurtarıldı. Yaşlı vatandaşa olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansta müdahale edildi. Oksijen verilen yaşlı vatandaşın herhangi bir sağlık probleminin olmadığı öğrenildi.

3 ay önce yine yangın felaketi yaşanmıştı
Öte yandan, 16 Şubat tarihinde aynı köyde 90 yaşındaki bir vatandaşın evinde çıkan yangın köydeki diğer evlere de sıçramıştı. Çıkan yangında 16 ev kullanılmaz hale gelmişti.


Yurt Dünya 26.05.2022 17:54:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da bir barda ruhsatsız 25 silah ele geçirildi

2

Antalya'da iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada gözaltına alınan 25 zanlı adliyede

3

Aile ve Gençlik Fonu'na depremin merkez üssünde 1981 çift başvurdu

4

Hatay'da yerel seçim için 3 bin 424 sandıktan 96'sı konteynerde kuruluyor

5

Mersin'de dolandırıcılık operasyonunda 20 şüpheli tutuklandı

6

Hatay'da gönüllüler her gün 12 bin kişilik iftar hazırlıyor

7

Muratpaşa Belediye Başkan adayı Manavoğlu, ÇMO'yu ziyaret etti

8

Burdur'da su doldurma sırasında çıkan kavgada bir kişi bıçakla yaralandı

9

Hatay'da hafif ticari araçla motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı

10

Adana'da "Beklenen değişime adım adım" yürüyüşü düzenlendi