Bakan Kasapoğlu "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Sürüşü"ne katılan motosikletçilerle bir araya geldi:

Bakan Kasapoğlu

Bakan Kasapoğlu "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Sürüşü"ne katılan motosikletçilerle bir araya geldi:

ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Sürüsü" adiyla 15 Temmuz Sehitler Köprüsü'nden baslayan konvoya katilan motosikletçilerle bir araya geldi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafindan düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Sürüsü" kapsaminda 15 Temmuz Sehitler Köprüsü'nde konvoy halinde Sehit Ömer Halisdemir'in Nigde'nin Bor ilçesindeki kabrine dogru hareket eden motosiklet tutkunlari, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu'dan geçerek Ankara'ya ulasti.

Baskentte, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, sürücüleri bakanlik binasi önünde karsiladi.

Bakan Kasapoglu, motosikletçilerle bir araya gelisinde yaptigi konusmada "Bugün millet olarak çok önemli bir mücadelenin yildönümünü yasiyoruz. Bu milletin ikinci bir Istiklal Mücadelesi'ni o gece hep birlikte yasadik. Bu vesileyle sehitlerimizi minnetle rahmetle yad ediyorum. Gazilerimizi de onlarin kahramanligi onlara da tabii ki sükran doluyuz, minnet doluyuz." diye konustu.

Bakan Kasapoglu, "Bu milletin atalarinda ve torunlarinda olan bu asil ruh ilelebet devam edecek. Bu sanli bayragi hiç bir örgütün, hiç bir hain odagin emellerine yar etmeyecegiz. Umudumuz, ümidimiz her seyimiz gençlerimiz, 15 Temmuz gecesi bu mücadelenin en ön safinda yer aldilar. Onlarla birlikte çok daha güçlü, çok daha aydinlik yarinlara yürüyecegiz." dedi.

Bakan Kasapoglu, Türkiye Motosiklet Federasyonunun çok önemli bir program icra ettigini belirterek, "Federasyonumuzu tebrik ediyorum, sembol bir program ortaya koyuyorlar. Tüm arkadaslarimiza baskanimiza mütesekkirim. Sehidimiz Ömer Halisdemir'in kabrinde sona erecek bu program, bu vesileyle hem onu hem diger sehitlerimizi de rahmetle minnetle yad ediyorum." ifadelerini kullandi.

Bakan Kasapoglu, daha sonra konvoyda bulunan yaklasik 50 motosikletçiyi, Ankara Gölbasi'nda 15 Temmuz hain darbe gecesinde darbecilerin bomba attiklari Özel Harekat Polisleri Yerleskesi'ne ugurladi.

Ankara'daki törenin ardindan konvoy, Sehit Ömer Halisdemir'in Nigde'nin Bor ilçesindeki kabrine dogru hareket edecek.



Yurt Dünya 15.07.2020 14:41:30 0

İlginizi Çekebilir

1

CHP Kemer İlçe Başkanı Adem Barış istifa etti

2

Kahramanmaraş'ta 6 ton kaçak kıyılmış tütün ele geçirildi

3

Antalya'da derede erkek cesedi bulundu

4

Adana'da refüjdeki ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

5

Antalya'da seyir halindeki midibüste çıkan yangın söndürüldü

6

Türk Kızılayından Hatay'da depremzede çocuklara yönelik 23 Nisan etkinliği

7

Mersin'de balıkçılar deniz kaplumbağaları konusunda bilinçlendiriliyor

8

Hatay'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

9

İskenderun Körfezi'nde ürün tankeri gemisi kalkış esnasında karaya oturdu

10

Hatay'da aydınlatma direğine çarparak devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı