Başkent’te Gençlik Haftası kutlamaları devam ediyor

Başkent’te Gençlik Haftası kutlamaları devam ediyor

Başkent’te Gençlik Haftası kutlamaları devam ediyor

Ankara’da Gençlik Haftası kutlamaları birbirinden renkli etkinliklerle devam ediyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘Gençlik Haftası’ kutlamaları çerçevesinde başkentlileri doğa yürüyüşünde bir araya getirdi. “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” nedeniyle Muhtarlıklar Daire Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı iş birliğiyle Kurtboğazı Barajı’nda düzenlenen doğa yürüyüşüne 7’den 70’e başkentliler yoğun katılım sağladı. Otobüslerle Kurtboğazı Barajı’na gelen çoğunluğunu Eryaman Altay Mahallesi sakinlerinin oluşturduğu 200 kişilik kafileye Muhtarlıklar Daire Başkanı Önder Yanmaz ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Artunç da eşlik etti. Gün boyu doğa ile iç içe vakit geçirerek 5 kilometrelik parkurda yürüyüş yapan başkentliler, BelPa tarafından hazırlanan öğlen yemeklerini yedikten sonra voleyboldan jimnastiğe kadar birçok etkinliğe katıldılar.
Başkentli muhtarlarla iletişime geçerek doğa yürüyüşü yapmayı kararlaştırdıklarını ve yoğun katılım talebi aldıklarını belirten Muhtarlıklar Daire Başkanı Önder Yanmaz, “Muhtarlarımız aracılığıyla ilk etapta Etimesgut bölgesini baz alarak 200 vatandaşımızı Kurtboğazı Barajı’nda doğa yürüyüşüne davet ettik ve güzel bir hafta sonu geçirdik” dedi.
Tüm başkentlileri spora teşvik etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı Mustafa Artunç ise, “Katılımcılarımızla birlikte 5 kilometrelik bir parkurda doğa yürüyüşü yaptık. Bütün milletimizin bayramını kutluyorum” diye konuştu.
Doğa yürüyüşüne katılarak hem spor yapan hem de eğlenceli bir gün geçiren Altay Mahallesi Muhtarı Serap Demirkıran, “2 sene süren pandemi döneminden çıktık. Mahalleli sıkıldı, komşular sıkıldı. Büyükşehir tarafından düzenlenen etkinlik bu anlamda bizler için çok güzel oldu” dedi.


Güncel 22.05.2022 14:45:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi