Başpehlivan Orhan Okulu, yeniden er meydanlarına çıkmak için gün sayıyor:

Başpehlivan Orhan Okulu, yeniden er meydanlarına çıkmak için gün sayıyor:

Başpehlivan Orhan Okulu, yeniden er meydanlarına çıkmak için gün sayıyor:

ANTALYA (AA) - Kirkpinar baspehlivanlarindan Orhan Okulu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle ertelenen güreslerin yeniden yapilmasinin planlandiginin açiklanmasi üzerine memleketi Antalya'nin Kumluca ilçesinde hazirliklarina hiz verdi.

Kovid-19 salgini nedeniyle diger spor dallarinda oldugu gibi ata sporu güresin de ertelenmesi nedeniyle pehlivanlar, antrenman ve hazirlik çalismalarini kendi aralarinda yapiyor.

Kumluca'da baspehlivanlarindan Orhan Okulu'nun yani sira Tanju Gemici, Hasan Cengiz, Ali Altun, Ramazan Bircan, basalti pehlivanlarindan Davut Cansev, Mustafa Okulu, Hasan Güzeller, Sahin Bilici ve diger boylardaki pehlivanlar antrenörleri gözetiminde çalismalarini sürdürüyor.

Okulu, gazetecilere yaptigi açiklamada, güres sezonu öncesi hazirliklar yaparken salgin nedeniyle güreslerin iptal edildigini hatirlatti.

Bu süreçte antrenman yapmakta zorlandiklarini ve özellikle yagli antrenman yapamadiklarini belirten Okulu, "Pandemi sürecinde salon ortaminda ya da dogada bireysel olarak zor sartlar altinda antrenmanlarimizi yaptik. Normallesme sürecinin baslamasiyla rakiplerimizle yagli antrenmanlar yapmaya basladik. Güreslerin bir an önce baslamasini arzuluyoruz, insallah bu süreç kisa sürer. Duali çayirlari, seyircilerimizi özledik." diye konustu.

Okulu'nun antrenörü Kemal Yilmaz ise güreslerin ne zaman yapilacaginin henüz belli olmadigini, buna ragmen hazirliklara ara vermeden devam ettiklerini söyledi.

Antrenman sürecinde salgin nedeniyle sosyal mesafe ve hijyen kurallarina dikkat ettiklerini vurgulayan Yilmaz, çalisma yapan tüm sporcularin ayni yerde konakladiklarini, disaridan kimseyle temas kurmadiklarini kaydetti.



Bölgeden 16.06.2020 12:35:53 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de erkenci limon hasadı başladı

2

Adana'da otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

3

Burdur'da bir kadın otobüs durağında beklerken av tüfeğiyle vurularak yaralandı

4

Mersin'de trafik kazasında bir kişi yaralandı

5

Adana'da günlük kiralanan evlere yönelik denetim yapıldı

6

31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, "Tosca" operası ile sona erdi

7

19. Alanya Uluslararası Caz Festivali başladı

8

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde "Onur Ödülleri" törenle verildi

9

Isparta'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı

10

Mersin'deki trafik kazasında 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı