Bilim Beyoğlu tam kapanma döneminde eğitime online devam ediyor

Bilim Beyoğlu tam kapanma döneminde eğitime online devam ediyor

Bilim Beyoğlu tam kapanma döneminde eğitime online devam ediyor

Çocukları erken yaşlarda bilim, teknoloji ve matematikle buluşturan Bilim Beyoğlu’nda, pandemi nedeniyle uygulanan tam kapanma döneminde Matematik, Uzay Havacılık, Doğa Bilimleri, Tasarım ve Teknoloji Atölyelerinde online eğitimler veriliyor.

Beyoğlu’nda çocukları erken yaşlarda bilim, teknoloji ve matematikle buluşturan Bilim Beyoğlu’nda eğitimler, pandemi nedeniyle uygulanan tam kapanma döneminde online olarak devam ediyor. Matematik, Uzay Havacılık, Doğa Bilimleri, Tasarım ve Teknoloji Atölyelerinde verilen eğitimlere 7-12 ve 9-14 yaş grubu çocuklar ve gençler online olarak katılabiliyor. Eğitimlerden ücretsiz olarak faydalanmak isteyen çocukların Bilim Beyoğlu’nun web sitesine girerek kayıt yaptırmaları yeterli oluyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın “çocuklarımız için en büyük hayalimdi” dediği Bilim Beyoğlu, ilkokul ve ortaokul düzeyinde öğrenim gören çocuklara erken yaşta bilimi sevdirerek bilimi tanımlarını sağlama ve bilimi somut deneylerle öğrenme imkanı sunuyor.

Doğayı bilimsel gözle okuma yeteneği kazandırılıyor
Bilim Beyoğlu Doğa Bilimleri Atölyeleri doğanın dili olan fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilimleri içeren atölye içerikleriyle öğrencilere doğayı bilimsel bir gözle okuma yeteneği kazandırmayı hedefliyor. Öğrenciler; Tohum Atölyesi, Kuş Atölyesi, Evimizdeki Kimya Atölyesi, Kristaller Atölyesi, Devrilmeyen Yapılar Atölyesi, Çok Enerjiksin Atölyesi gibi birçok atölye eğitimine katılarak eğlenceli deneylerle gözlemleyerek ve sorgulayarak bilimin eğlenceli yönüyle tanışıyor.

Teknolojiyi sadece kullanan değil üreten gençlik yetiştiriliyor
Günümüzde insan gücüyle yapılan birçok iş robotik sistemler kullanılarak çok daha hızlı ve düşük maliyette gerçekleştiriliyor. Bu nedenle öğrencilerin teknolojiyi sadece kullanan değil, teknolojiyi geliştiren ve yöneten bireylere dönüşebilmesi için robotik ve kodlama gibi teknik alanlara hakim olmaları gerekiyor. Bilim Beyoğlu Teknoloji Atölyeleri, öğrencilere kodlamanın temeli sayılan algoritmik düşünmeyi öğreterek kodlama becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Bunun yanı sıra çeşitli eğitim setleri kullanarak robotiğin temelini oluşturan elektronik devreleri ve mekanik sistemleri bütüncül olarak kavramalarına olanak da sağlanıyor.

Öğrenciler tasarım atölyesi ile farklı yeteneklerini öğreniyor
Bilim Beyoğlu Tasarım Atölyeleri, öğrencilerin potansiyellerimi ortaya çıkararak üretmenin zevkini tadabilecekleri birçok farklı atölye çalışması içeriyor. Öğrenciler tezhip, ebru, minyatür gibi geleneksel Türk sanatlarının yanında taş boyama, tel bebek, seramik, boyama ve dokuma atölyesi gibi birçok farklı alanda tasarımlar yaparak kendilerini ifade etme fırsatı buluyor.

Uzay ve havacılık atölyesi ile geleceğe yolculuk
Günümüzde son derece hız kazanan uzay ve astronomi çalışmaları, ülkelerin gelişmişlik düzeyinde belirleyici bir rol üstleniyor. Bilim Beyoğlu Astronomi, Havacılık ve Uzay Atölyeleri ile de öğrencilerin madde, temel kuvvetler, aerodinamik ve aviyonik sistemler ile ilgili bilimsel prensipleri eğlenceli deneylerle keşfetmeleri hedefleniyor. Atölyelerde galaksiler, güneş sistemi, ötegezegenler, takımyıldızlar, uzay araçları ve uzayda yaşam gibi temalara ilişkin konular interaktif ve sorgulama temelli yöntemlerle işleniyor. Planör, paraşüt, uçak, insansız hava araçları, helikopterler ve roketler gibi çeşitli hava araçlarının çalışma prensipleri simülasyonlar ve modellemeler aracılığıyla çocuklara öğretiliyor.

Matematik atölyesi ile akıl yürütme ve problem çözme becerileri gelişiyor
Öğrencilere akıl yürütme, analitik düşünme, problem çözme becerilerini geliştirme ve zihnini yönetebilme yeteneği kazandıran matematik, sadece okul hayatında değil günlük yaşamda da önemli bir rol üstleniyor. Bilim Beyoğlu Matematik Atölyeleri, öğrencilerin günlük hayat problemlerine karşı kendi çözüm yollarını oluşturma becerilerini geliştirmeyi ve matematik bilimine karşı olumlu duygular geliştirmelerini sağlamayı hedefliyor. Atölyelerde, geometrik ve cebirsel kavramların öğrencide anlamlı hale gelmesi amacıyla bilgisayar, mobil uygulama, simülasyon ve üç boyutlu modellemelerden faydalanılıyor.


Güncel 30.04.2021 16:27:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

2

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

3

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

4

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

5

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

6

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

7

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

8

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

9

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu: