Bursa'dan 35 ülkeye yerli elektrikli golf ve hizmet aracı ihracatı

Bursa

Bursa'dan 35 ülkeye yerli elektrikli golf ve hizmet aracı ihracatı

BURSA (AA) - SINAN BALCIKOCA - Bursa'da uzun yillar otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bir firma, 2011'den itibaren ürettigi yerli elektrikli golf ve hizmet araçlarini 35 ülkeye ihraç ediyor.

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikada üretilen araçlar yurt içinde de bazi kurum ve kuruluslar ile havaalanlari ve hastanelerde kullaniliyor.

Iki kisilikten baslayan ve 8 kisilik personel tasima araçlarina kadar degisiklik gösteren hizmet araçlari, müsteri isteklerine uygun sekilde dizayn edilebiliyor.

Türkiye'de alanindaki pazarin yüzde 65'ini elinde bulunduran firma, üretiminin yarisini basta Avrupa ve Orta Dogu ülkeleri ile ABD'ye gönderiyor.

PILOTCAR Genel Müdürü Sükrü Özkiliç, AA muhabirine yaptigi açiklamada, üretim serüvenlerinin 1963 yilinda basladigini söyledi.

Ayni adi tasiyan dedesi ülkenin ilk pilotlarindan oldugu için firmanin isminde pilot ifadesinin yer aldigini belirten Özkiliç, "Dedem Türkiye'nin ilk otobüs karoseri imalatçilarindan ve ilk fonksiyonel soför koltugunu üreten kisi. Biz de üçüncü nesil olarak Türkiye'de ilk elektrikli golf ve hizmet araçlarini üretiyoruz. Bu ise ilk basladigimizda elektrikli golf araci üretmek üzere kendimizi konumlandirdik fakat piyasadaki ihtiyaçlar ve durum degerlendirmesi neticesinde bu isin daha çok hizmet araçlari tarafina kaydirmamiz gerektigini düsündük." ifadelerini kullandi.

Özkiliç, Türkiye'de pazar lideri olduktan sonra ürünleri ihraç etmeye basladiklarini aktardi.


- "Avrupa ve Orta Dogu ülkeleri ile ABD öncelikli pazarlarimiz"


Su anda 35 ülkeye dis satim yaptiklarini anlatan Özkiliç, söyle devam etti:

"Iki yil önce ABD'de bir üretim tesisi kurduk. Orada montajladigimiz araçlarla ABD'nin iç pazarina da elektrikli golf ve hizmet araci satmaya basladik. Biz bu ise girmeden önce Türkiye'deki pazar tamamen yabanci oyuncularin elindeydi. Biz pazara girdikten sonra Türkiye pazarindaki payimizin yüzde 65 oldugunu rahatlikla söyleyebiliriz. Üretimimizin yarisi ihraç ediliyor ancak hedefimiz bunu yüzde 70-80 bandina tasimak. Türkiye büyük bir pazar ancak dünya daha büyük pazar. Avrupa ve Orta Dogu ülkeleri ile ABD öncelikli pazarlarimiz."

Ürettikleri araçlarin güçlü motor ve altyapiya sahip oldugunu dile getiren Özkiliç, bu sayede yabanci rakiplerin birkaç adim önüne geçmeyi basardiklarini belirtti.

Her türlü parçanin en kalitelisi ve en yüksek performanslisini kullanmaya çalistiklarina deginen Özkiliç, "Biz aslinda ucuz araç degil kaliteli ve ulasilir bir araç yapmak pesindeyiz. Bunu da simdiye kadar ciddi oranda basardigimizi düsünüyoruz. Araçlardaki yerlilik oranimiz yüzde 82. Bu ciddi bir oran. Biz bu serüvene yüzde 60 yerlilik oraniyla baslamistik. Her geçen gün yerlilik oranini artirmaya devam ediyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Özkiliç, araçlarda kursun asit ve lityum pil paketleri kullandiklarini bildirdi.

Türkiye'de yüzlerce kurulusun yani sira otel, marina, liman, üniversite ve özel alanlarda da araçlarinin yaygin bir sekilde hizmet verdigini ifade eden Özkiliç, "Araçlarimizin çizimi, tasarimi, seri üretime alinmasi ve üretilmesinde tamamen kendi bünyemizde çözümler üretiyoruz. Tamamen Türk mühendislerimiz ve Türk çalisanlarimizla aslinda gerçekten yerli bir is yapiyoruz. Bu anlamda da gururluyuz." diye konustu.



Politika 22.09.2020 11:34:36 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı