Ceviz fidanı sayısı 100 bine çıkacak, 35 milyon kazanç sağlanacak

Ceviz fidanı sayısı 100 bine çıkacak, 35 milyon kazanç sağlanacak

Ceviz fidanı sayısı 100 bine çıkacak, 35 milyon kazanç sağlanacak

Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Serenli Beldesinde ceviz fidanı sayısını 100 bine çıkaracaklarını ifade ederek, “10 yıl sonra bu 100 bin tane ceviz ağacı ile yaklaşık 35 milyon TL civarında bir ekonomik getiriyi Tokat ekonomisine ülke ekonomisine kazandırmış olacağız” dedi.
Tokat’ın Niksar ilçesinde bağlı Serenli Beldesinde Kadın Kooperatifi ceviz soyma kurutma ve boylama ünitesi açılışı yapıldı. Açılış öncesi ceviz tarlasında incelemelerde bulunan Tokat Valisi Ozan Balcı, geleneksel yöntem olan sırıkla ceviz döktü. Türkiye’nin en büyük ceviz bahçesini Serenli’ye kurduklarını belirten Vali Balcı, “Kadının gücü Tokat’ın gücü diyerek kadınlarımızın aklından, zekasından, yeteneklerinden yararlanmak için bir çaba içerisine girdik. Ticaret Bakanlığımız, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığımız, İl Özel İdaremizin katkılarıyla kaymakamlığımız da koordine etti. Serenli Belediye Başkanımız, İl genel Meclis üyelerimiz, çiftçilerimizle beraber güzel bir tesisi kazandırdık. Güzel bir tesisi kazandırmakla yetinmedik Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük ceviz bahçesini Serenli’ye kurduk. Ceviz deyince Niksar akla gelir. Niksar cevizi ile özdeşleşmiş. Yaklaşık 4 bin 500 dönümlük Türkiye’nin en büyük ceviz bahçesi Serenli’de kuruldu. 80 bine yakın ceviz fidanı diktik, inşallah bu seneki hedefimizle birlikte 100 bine çıkaracağız. Yani 10 yıl sonra bu 100 bin tane ceviz ağacı yaklaşık 35 milyon TL civarında bir ekonomik getiriyi Niksar’ımıza, Serenli’mize, Tokat ekonomisine ülke ekonomisine kazandırmış olacağız” dedi.
Vali Balcı, konuşmasının ardından ceviz soyma kurutma ve boylama ünitesinin açılışını yaptı. Düzenlenen törene Vali Ozan Balcı’nın yanı sıra Niksar Kaymakamı İlhami Doğan, Serenli Belediye Başkanı Nurettin Keleş, kurum müdürleri, ceviz tüccarları ve çiftçiler katıldı.


Güncel 8.10.2021 13:52:38 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi