DAMLA PROJESİ GÖNÜLLÜLERİ OSMANİYE'DE

DAMLA PROJESİ GÖNÜLLÜLERİ OSMANİYE

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü'nce uygulamaya konulan Damla Projesi kapsamında, Osmaniye’de çeşitli etkinlikler gerçekleştiren proje gönüllüleri ile bir araya geldi. Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda kabul edilen proje gönüllülerine, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu ve Şube Müdürü Sinan Temurtaş eşlik etti.
Proje Gönüllülerinden Ebrar Çapçı, çalışmaları hakkında Vali Coşkun'a bilgi verdi. Vali Coşkun'a nazik kabulü nedeniyle teşekkür eden Ebrar Çapçı, “Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden genç arkadaşlarımızla birlikte 10 gün boyunca Osmaniye’de program yapmak için geldik. Damla Gönüllülük Hareketi 2014 yılında Damla Projesi adıyla başladı. Daha sonrasında bir projeden çok daha fazlası olduğu ve uzun süreli olduğu için Damla Gönüllülük Hareketine dönüştü. Üniversite okuyan genç arkadaşlarımızla birlikte 10 gün boyunca farklı illerde çeşitli gönüllük faaliyetleri yapıyoruz. Şu anda eşzamanlı olarak Karaman, Mersin ve İstanbul’da da programlar düzenleniyor. Osmaniye’de biz varız. Karaman ve Mersin’de erkek grubu, İstanbul’da da farklı bir kız grubu var. Huzurevi ziyaretleri, Sevgi Evi ziyaretleri, okul ziyaretleri, Şehitlik ziyareti, çevre temizliği gibi çeşitli görev ve faaliyetleri yapıyoruz." dedi.
Vali Coşkun ise yaptığı konuşmada, Damla Hareketi gönüllülerini Osmaniye’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Katıldığınız proje hem sizin kişisel gelişiminiz açısından hem de toplumsal farkındalığın oluşturulması bakımından çok önemli bir faaliyet. Ülkemizin her bir bölgesinden ayrı bir öğrenci kardeşimizin, böyle bir gönüllülük hareketi içerisinde, özellikle dezavantajlı gruplara yönelik faaliyetlerde bulunmasını çok önemsiyoruz. Temenni ediyorum ki ilimizde kaldığınız süre içerisinde, yaptığınız faaliyetlerden duyduğunuz memnuniyet ve mutluluk üst derecede olur. Ayrıca gittiğiniz diğer bölgelerde ilimizin tanıtımı da bizler için önemli. Sizleri, böyle manevi yönü olan bir programda yer aldığınız için hem de kişisel gelişiminiz açısından böyle bir projenin içinde yer aldığınız için ayrı ayrı tebrik ediyorum. Diliyorum ki bundan sonra da benzer projelerde yer alarak birçok insanımıza, kardeşimize dokunursunuz; birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, dayanışma ruhu içerisinde bu faaliyetler devam eder." dedi. Vali Coşkun konuşmasının ardından Damla Projesi Gönüllüleri ile sohbet ederek kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Vali Coşkun, gençlere Osmaniye hakkında detaylı bilgi verdi. 
Ziyaret sonunda projede yer alan tüm öğrencileri ve ekibi kutlayan Vali Ömer Faruk Coşkun, böyle anlamlı bir sosyal projeye gönüllü olarak yaptıkları katkılar dolayısıyla teşekkür etti. Ziyaret günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.


 



Osmaniye 28.11.2019 16:42:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye İl Özel İdaresi araç filosuna 10 yeni araç

2

Osmaniyeli şehidin çocuklar için istediği şenlik, yerine getirildi! 

3

Osmaniye’de devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

4

Osmaniye'de TCDD'ye ait demir korkulukları çalan 5 şüpheli yakalandı

5

Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları, Osmaniye'de başladı

6

Vali İsa Küçük, Osmaniye'deki anılarını yazdı

7

İnşaat işçisinin acı sonu

8

Osmaniye Eczacı Odası depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenleyecek

9

Kadirli'de asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14’ü tutuklandı

10

Osmaniye’de konteyner evleri yanan depremzede çift, yardım bekliyor