Datça’da öğretmene darp iddiası

Datça’da öğretmene darp iddiası

Datça’da öğretmene darp iddiası

Muğla’nın Datça ilçesindeki Yılmazlar Ortaokulunda öğrenci yakını tarafından bir öğretmenin darp edildiği, okul müdürü ve müdür yardımcısının da küfür ve hakarete maruz kaldığı iddiası sonrası eğitimciler sendikası olaya tepki gösterdi.
Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Örder Uçak, okulda disiplin kuruluna giden bir öğrencinin yakınının okul bastığını, koridorda öğrencilerin, velilerin, çalışanların gözü önünde okul müdürü Tülay Demirci Boğatemür ve Müdür Yardımcısı Sedat Boğatemür’e ağıza alınmayacak küfür, hakaret, tehdit ve bir öğretmene darp ettiğini belirterek olayı kınadıklarını açıkladı.
Uçak yaptığı açıklamada, “Öğretmenlerimizi hedef alan saldırılar günbegün artıyor. Kaygı verici boyutlara varan bu saldırılar üzüntümüzü katmerleştiriyor, geleceğe yönelik endişelerimizi arttırıyor.
Öğretmene saldırı, eğitimimize saldırıdır, geleceğimize saldırıdır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetiştirilmesine, topluma faydalı bir birey haline gelmesine katkıda bulunmak istiyor isek; saldırganlara karşı, toplum olarak, ülke olarak önlem almak zorundayız. Öğretmen şiddet haberlerine konu olmamalıdır. Öğretmene yapılan şiddete ilişkin caydırıcı nitelikte yasal bir düzenleme acilen yapılmalıdır. Disiplin yönetmeliklerindeki yetersizlikler giderilerek öğretmene verilen değer hususunda veli bilinçlendirme çalışmaları yapılmalıdır. Okullardaki güvenlik önlemleri artırılmalı, bu tür saldırılara karışanların kamu hizmetlerinden faydalanmalarına yönelik kısıtlamalara gidilmelidir. Konunun yasal takipçisi olacağımızı buradan belirtiyoruz” dedi.


Yurt Dünya 8.04.2022 11:35:44 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta 6 ton kaçak kıyılmış tütün ele geçirildi

2

Antalya'da derede erkek cesedi bulundu

3

Adana'da refüjdeki ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

4

Antalya'da seyir halindeki midibüste çıkan yangın söndürüldü

5

Türk Kızılayından Hatay'da depremzede çocuklara yönelik 23 Nisan etkinliği

6

Mersin'de balıkçılar deniz kaplumbağaları konusunda bilinçlendiriliyor

7

Hatay'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

8

İskenderun Körfezi'nde ürün tankeri gemisi kalkış esnasında karaya oturdu

9

Hatay'da aydınlatma direğine çarparak devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı

10

Belen Kaymakamı Yılmaz, muhtarlarla buluştu