Deri sektörünün 2021 hedefi ihracatta yüzde 30 büyüme

Deri sektörünün 2021 hedefi ihracatta yüzde 30 büyüme

Deri sektörünün 2021 hedefi ihracatta yüzde 30 büyüme

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği’nin bu yıl 5’incisini düzenlediği ‘Leather&Fur’ Fuarı 14 ülkeden yaklaşık bin yabancı sektör profesyonelini Antalya’da ağırladı.
Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı Gürkan Gözmen, “Salgın sürecinde turizmden sonra olumsuz anlamda en fazla etkilenen ikinci sektörüz. Yaklaşık 50 milyon dolarlık ticaret hacmi beklediğimiz fuarımız moral ve motivasyon açısından sektörümüzü ayakta tutacak. Önümüzdeki yıl ihracatta 2019’a göre yüzde 30 büyüme bekliyoruz” dedi.
İhracat ve üretim odaklı çalışan deri ve dış giyim sektörü, pandemi koşullarına rağmen sosyal mesafe ve hijyen kurullarını ön planda tutarak 14 ülkeden yaklaşık bin yabancı iş insanını Antalya’da ağırladı. 58 üretici firma son kreasyonlarını 14 ülkeden Türkiye’ye gelen yabancı alım heyetlerine sergiledi. Geçtiğimiz yılı 243 milyon dolar ihracatla kapatan deri ve dış giyim sektörü bu fuarla daha fazla alternatif pazara açılma hedefinde.

2021 hedefi ihracatta yüzde 30 büyüme
Gözmen, 1 milyar dolar ekonomik hacme sahip olan sektörün bu fuarla moral ve motivasyon kazandığını söyledi: “2020’nin ilk çeyreği sektörümüz açısından başarılı geçti ancak pandemi ile birlikte hemen her sektör gibi ikinci ve üçüncü çeyrekte ciddi kayıplar yaşadık. 5’incisi düzenlediğimiz fuarımız, üreticilerimiz açısından 2021 ve sonrası için kritik öneme sahip. 2020 dünya için kayıp bir yıl oldu. İhracatta 2019’a göre yüzde 30 büyüme hedefi koyduk. Fuarımız bu hedefin yüzde 80’ini gerçekleştirecek potansiyele sahip. Bu yılın yaralarını sarmamız ve geleceğe odaklanmamız bakmamız gerekiyor.”
Dünyanın en büyük deri ithalatçısı konumundaki bir firmanın alım için Leather&Fur’ü tercih ettiğini ifade eden Gözmen, “Sadece Rusya’da 119 zincir mağazası bulunan bu şirket deride Türkiye’yi tercih ediyor. İtalya’dan, Kazakistan’dan, Moldova’dan, Ukrayna’dan, Azerbaycan’dan, Kırgızistan’dan, Rusya’dan, Sırbistan’dan, Belarus’tan, Lübnan’dan, Yunanistan’dan, Türkmenistan’dan, Tacikistan’dan ve Dağıstan’dan gelen misafirlerimizi salgın önlemlerimizi en üst seviyede tutarak ağırlıyoruz. Kritik hedeflerimizden biri Avrupa ve ABD’deki pazar payımızı artırmak. ABD dünyanın en büyük deri ithalatçısı. Rusya’da ise gidilecek çok yolumuz var. Bu ülkenin yıllık 306 milyon dolar deri ve kürk ithalatı var. Bizim ihracatımız ise 21 milyon dolar seviyelerinde” şeklinde konuştu.


Güncel 11.12.2020 16:00:21 0

İlginizi Çekebilir

1

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

2

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

3

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

4

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

5

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

6

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

7

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

8

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

9

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

10

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu: