Dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde "sosyal mesafeli tatil" düzenlemesi

Dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde

Dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde "sosyal mesafeli tatil" düzenlemesi

ANTALYA (AA) - Antalya Büyüksehir Belediyesi, Konyaalti sahilinde tatil yapmak isteyenler için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda uygulanacak kurallarin netlestirildigini bildirdi.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamada, salgin nedeniyle kapali olan Konyaalti Plajinda baslattigi pilot çalismada sezlong, yürüyüs yollari, soyunma kabinleri, tuvaletler ile sahile sosyal mesafe ve salgin hastalik kurallarinin getirildigi kaydedildi.

Ekiplerin, "kontrollü yeni sosyal hayat" kapsaminda halkin ücretsiz olarak faydalandigi kisimlarda sosyal mesafenin korumasi amaciyla 9 metrekarelik özel alanlar olusturuldugu, her bölme arasinda da 1,5-2 metrelik mesafe birakildigi belirtilen açiklamada, vatandaslarin sahsi semsiye ve havlulariyla bu alanlardan yararlanabilecegine vurgu yapildi.

Market gibi ortak kullanim alanlarinda maske takmanin zorunlu olacagi aktarilan açiklamada, plajda halkin karsilasmamasi, sosyal mesafenin korunmasi için giris ve çikis noktalarinin ona göre düzenlenecegi, bunun için de yönlendirme levhalarinin konulacagi vurgulandi.

- Sezlonglar kullanimdan sonra dezenfekte edilecek

Plajda ücretli sezlong kullanmak isteyen vatandaslar için de uygulamanin yapildigina dikkat çekilen açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Ücretli sezlong kullanmak isteyen vatandaslara da 3'lü, 2'li veya tekli seçenekler sunuluyor. Her kullanimdan sonra sezlonglar dezenfekte edilecek ve bunlara, dezenfekte edildigine dair uyari isareti konulacak. Plaja giris kisminda maskesi olmayan vatandaslarin maske ve eldiven ihtiyaci karsilanacak. Deniz içinde de özellikle sosyal mesafenin korunmasi istenecek bu konuda cankurtaranlar ikazlarda bulunacak. Tuvaletlerde havalandirma üniteleri artiriliyor. Tuvaletlere sensörlü kapilar, fotoselli musluklar ve temassiz sabunluklar takiliyor. Sahilde risk yaratmamasi için bu yaz çoklu dus ünitelerinin yerine tekli dus üniteleri monte ediliyor."

Öte yandan açiklamada, belediyenin, sosyal mesafe kuralina uyulmasi için sahilin yesil alanlarinda "çemberli sosyal mesafe" uygulamasi baslattigi da kaydedildi.



Yurt Dünya 27.05.2020 20:05:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da su doldurma sırasında çıkan kavgada bir kişi bıçakla yaralandı

2

Hatay'da hafif ticari araçla motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı

3

Adana'da "Beklenen değişime adım adım" yürüyüşü düzenlendi

4

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da iftar programına katıldı:

5

Antalya'da şehit aileleri ve gazilere iftar programı

6

Adana Valisi Köşger koruyucu ailelerle iftarda buluştu

7

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

8

Kahramanmaraş'ta depremde 109 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davanın görülmesine devam edildi

9

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay Valiliğini ziyaret etti

10

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, seçim çalışmalarını sürdürdü: