Emlak Katılım, 5 milyar TL'lik yeni kira sertifikası ihraç tavanı onayı aldı

Emlak Katılım, 5 milyar TL

Emlak Katılım, 5 milyar TL'lik yeni kira sertifikası ihraç tavanı onayı aldı

ISTANBUL (AA) - Emlak Katilim, 5 milyar TL'lik yeni kira sertifikasi ihraç tavani onayi aldi.

Bankadan yapilan açiklamaya göre, Emlak Katilim, kaynak çesitliligi anlaminda önemli bir fon toplama araci olan kira sertifikasi (sukuk) ihracina devam ediyor.

Bu konuda beklentinin üzerinde taleple karsilasan Emlak Katilim, bankanin büyümesine ve artan sube agina paralel SPK'dan 17 Eylül 2020'de 5 milyar TL'lik yeni ihraç tavani onayi aldi.

Emlak Katilim, simdiye kadar 2 milyar 100 milyon TL tutarinda 12 adet kira sertifikasi ihraci gerçeklestirdi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Emlak Katilim Genel Müdürü Nevzat Bayraktar, kira sertifikasi ihracinin katilim bankalari açisindan çok önemli bir fon toplama araci oldugunu ve kira sertifikasi ihraçlarina hiz kesmeden devam edeceklerini bildirdi.

Emlak Katilim olarak bu yöntemle kazandiklari fonla reel ekonomiye, dolayisiyla ülke ekonomisine destek vermeye devam edeceklerini aktaran Bayraktar, sunlari kaydetti:

"Bankamizin büyümesine ve artan sube agimiza paralel kira sertifikasi ihraçlarina agirlik vermeye devam edecegiz. Bu minvalde yurt içinde 5 milyar TL ihraç tavani ile sinirli olarak tahsisli ve nitelikli yatirimcilara satilmak üzere yapilacak kira sertifikasi ihraçlarimiz için SPK'dan 17 Eylül 2020'de 5 milyar TL'lik yeni ihraç tavani onayimizi aldik. Nisan 2020'den bu yana 2 milyar 100 milyon TL tutarinda 12 adet kira sertifikasi ihraci gerçeklestirdik. Halihazirda ise yaklasik 1 milyar 900 milyon TL'lik bir sukuk bakiyesi dolasimda bulunmaktadir. Piyasaya nazaran daha uzun vadeli olarak gerçeklestirdigimiz kira sertifikasi ihraçlarimiza gelen yogun talepten memnuniyet duyuyoruz.

Bankamizin 24 Haziran 2020'de, 369 gün vadeli ve 4 dönemsel kira ödemeli olarak ihraç ettigi kira sertifikasi Türkiye'nin ilk getirisi katilma havuzuna referansli sukuk ihraci olarak kayitlara geçti. Planlanan tutarin 2 katindan fazla bir taleple karsilastigimiz kira sertifikasi ihraci ile Bankamiza sukuk yoluyla uzun vadeli fon temin etmemizin yani sira getiri oraninin belirlenmesinde faizsiz bir gösterge olan 1 aylik katilma havuzumuzun getirisini baz alarak sektörde de bir ilki gerçeklestirmis olduk. Halihazirda Bankamizin yüzde 100 bagli ortakligi olan iki adet varlik kiralama sirketi bulunuyor. Sirketlerden bir tanesi Bankamizin sukuk ihraçlarini gerçeklestirmek üzere kurulurken, diger varlik kiralama sirketi de üçüncü taraf kurumsal sirketlerin kira sertifikasi ihraçlari için faaliyet göstermeyi hedefliyor. Önümüzdeki aylarda farkli kira sertifikasi yapilarinda üçüncü taraf kurumsal firmalarin kira sertifikasi ihraçlarina aracilik ederek faizsiz sermaye piyasalarinin gelismesine ve büyümesine destek vermeye devam edecegiz."



Politika 28.09.2020 12:59:29 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı