Emniyet Müdürü Okumuş hakkında herhangi adli ya da idari bir soruşturma süreci yok!

Emniyet Müdürü Okumuş hakkında herhangi adli ya da idari bir soruşturma süreci yok!

Emniyet Müdürü Okumuş hakkında herhangi adli ya da idari bir soruşturma süreci yok!

OSMANİYE - Bazı internet sitelerinde yer alan bir habere göre FETÖ terör örgütünden dolayı meslekten uzaklaştırılan bir savcı ile ilgili olarak, Osmaniye Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş hakkında, onu koruyup kolladığı ve delilleri kararttığı ile ilgili olarak yapılan haberlerin yine FETÖ destekli bir grup tarafından planlı olarak yapıldığı algılandı!

Osmaniye İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş hakkında Hakim ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi tarafından soruşturma başlatıldığının yer aldığı haberin ardından yapılan araştırmada, bahse konu dairenin konu ile ilgili olarak herhangi bir soruşturma açmadığı öğrenildi. Haberde yer alan “2014 yılında dönemin Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren tarafından F.C.C. isimli şahsın yasadışı takibe alındı” iddiası ile olarak, Tayfur Erdal Ceren’in, herhangi bir soruşturmaya maruz kalmadığı da öğrenildi.

Yine yapılan araştırmada, bahse konu şikayet dilekçesi sahibi F.C.C. isimli şahsın, Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin 13.09.2021 tarih ve 11386 sayılı raporuyla cezai ehliyetinin olmadığına dair raporunun mevcut olduğu öğrenilmiştir. Yine aynı raporun beşinci maddesinde “Beyanlarına itibar edilmez” maddesinin de yer aldığı dikkat çekti!

Diğer yandan konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmayan Osmaniye İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş’un, bazı yayınlarda yer alan iddialarla ilgili olarak da avukatı aracılığı ile suç duyurusunda bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

2014 tarihinden bu yana 3 emniyet müdürünün görev yaptığı Osmaniye’de bu zamana kadar gündeme gelmeyen bu iddianın, art niyetli kişiler tarafından zihinsel melekeleri yerinde olmadığı hastane raporu ile sabitlenen bir şahsın kullanılarak, basına servis edilmesinin ise, FETÖ terör örgütü ile mücadelede başarılı operasyonlara imza atan Osmaniye Emniyet Müdürü Okumuş’a yönelik bir itibar saldırısı olduğu ise üst düzey emniyet birimleri tarafından dile getirilmektedir. Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı ve Osmaniye Valiliği ile yapılan görüşmede ise bahse konu Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş hakkında herhangi adli ya da idari bir soruşturma sürecinin yürütülmediği de öğrenildi.

Uzun zamandır hakkında yapılan asılsız iddia ve ithamlar ile zor durumda bırakılmaya çalışılan Osmaniye Emniyet Müdürü A. Selçuk Okumuş, özellikle asayiş ve kaçakçılık olaylarıyla mücadele ile dikkat çekiyor. Osmaniye’nin Türkiye’de en başarılı üçüncü il olduğu da Emniyet Genel Müdürlüğü kayıtlarından öğrenilmiştir.

Belirtilen bu iddialar ile ilgili olarak Osmaniye İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş’un bir basın açıklaması ya da toplantısı ile kamuoyunu aydınlatacağı da gelen bilgiler arasında yerini aldı.

Ali Celal KAYMAK



Osmaniye 13.10.2021 01:32:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği