Evlat nöbetindeki anneden, zorla dağa kaçırılan çocuklara çağrı

Evlat nöbetindeki anneden, zorla dağa kaçırılan çocuklara çağrı

Evlat nöbetindeki anneden, zorla dağa kaçırılan çocuklara çağrı

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbetine başlayan aileler eylemlerine, korona virüs tedbirleri kapsamında hayata geçirilen tam kapanmanın 2’inci gününde de kaldıkları otelde devam ederken, annelerden Fatma Akkuş, “Bütün çocuklara çağrım, bir birlerine söylesinler orası sizlere yaramaz. Hainler sizleri kullanıyorlar ve sizin haberiniz sizlerden yok. Bir birinize söyleyin kaçın gelin güvenlik güçlerine teslim olun. Artık dönün yeter bu analar babalar ağlamasın” dedi.
Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan evlat nöbetindeki aileler 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi 607’nci gününde sürerken, anne ve babalar, İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle 29 Nisan Akşam saat 19.00’da başlayan ve 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00’a kadar uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından dolaysıyla bulundukları otelde eylemlerini tam kapanmanın 2’inci gününde de sürdürdü. Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla kaldıkları otelin toplantı salonunda bekleyişini sürdüren annelerden Fatma Akkuş, 6 yıl önce 14 yaşında dağa kaçırılan kızı Songül için oturma eylemi yaptığını, kızına kavuşana kadar da eylemi sürdüreceğini söyledi.

“Çocuklarımızı almadan eylemimizi sonlandırmıyoruz”
Eylemlerinde kararlı olduklarını ve bu yüzden kaldıkları otelde de devam ettiklerini aktaran anne Akkuş, “Bir buçuk yılı geride bıraktık ve HDP kapısında oturuyoruz. Hastalık demeden, kış demeden, yaz demeden ve soğuk demeden oturuyoruz. Ama HDP’liler kendi gözlerini kör etmiş, kulaklarını sağır etmişler bizleri de görmemezlikten geliyorlar. Korona virüs tedbirleri kapsamında tam kapanma sürecinden dolayı HDP’nin önüne 17 gün boyunca gidemeyeceğiz fakat eylemimizi evlerimizde ve kaldığımız otelde devam ediyoruz. Bizler çocuklarımızı almadan eylemimizi sonlandırmıyoruz. Çocuklarımızı da inşallah alacağız” diye konuştu.

“Kaçın gelin güvenlik güçlerine teslim olun”
Terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırılan evladına ve diğer ailelerin çocuklarına da çağrıda bulunan anne Akkuş, “Bütün çocuklara çağrım, bir birlerine söylesinler orası sizlere yaramaz. Hainler sizleri kullanıyorlar ve sizin haberiniz sizlerden yok. Bir birinize söyleyin kaçın gelin güvenlik güçlerine teslim olun. Artık dönün yeter bu analar babalar ağlamasın” şeklinde konuştu.


Yurt Dünya 1.05.2021 12:35:33 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da yerel seçim için 3 bin 424 sandıktan 96'sı konteynerde kuruluyor

2

Mersin'de dolandırıcılık operasyonunda 20 şüpheli tutuklandı

3

Hatay'da gönüllüler her gün 12 bin kişilik iftar hazırlıyor

4

Muratpaşa Belediye Başkan adayı Manavoğlu, ÇMO'yu ziyaret etti

5

Burdur'da su doldurma sırasında çıkan kavgada bir kişi bıçakla yaralandı

6

Hatay'da hafif ticari araçla motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı

7

Adana'da "Beklenen değişime adım adım" yürüyüşü düzenlendi

8

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da iftar programına katıldı:

9

Antalya'da şehit aileleri ve gazilere iftar programı

10

Adana Valisi Köşger koruyucu ailelerle iftarda buluştu