Gazipaşa-Alanya'da dış hat uçuşları başladı

Gazipaşa-Alanya

Gazipaşa-Alanya'da dış hat uçuşları başladı

ISTANBUL (AA) - TAV Havalimanlari tarafindan isletilen Gazipasa-Alanya Havalimani'nda pandemi nedeniyle verilen aranin ardindan dis hat uçuslari basladi.

TAV Havalimanlari açiklamasina göre, bu sabah Finlandiya'nin baskenti Helsinki'den 166 yolcuyla gelen FinnAir uçagi, su takiyla karsilandi.

Açiklamada görüslerine yer verilen TAV Gazipasa Genel Müdürü Ekrem Akgül, sunlari kaydetti:

"Havalimanimizda yeniden yolcularimizi ve tarifeli uçuslari karsilamaktan dolayi mutluluk duyuyoruz. Haziran basinda seyahat yasaklarinin kalkmasiyla birlikte iç hat uçuslarina hizmet vermeye basladik. Paydaslarimizla birlikte uyguladigimiz kapsamli önlemler sayesinde bugüne kadar sorunsuz bir operasyon yürüttük. Bugün de dis hatlarda ilk uçusumuzu karsiladik. Bu süreçte birlikte hazirlandigimiz Ulastirma Bakanligi'nin koordinasyonunda, DHMI, SHGM basta olmak üzere hava yollarimiza, yerel yönetim ve STK'larla tüm paydaslarimiza tesekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde dis hat uçuslarimizin artarak sürmesini ve dünyanin her yerinden misafirlerimizi karsilamayi umuyoruz."

Verilen bilgiye göre, FinnAir, yaz sezonu boyunca ilk etapta Gazipasa ile Helsinki arasinda karsilikli haftada bir sefer düzenleyecek. Gazipasa-Alanya Havalimani, 10 Agustos'ta da Rusya'dan bu sezon gelecek ilk yolculari karsilamaya hazirlaniyor.

Havalimaninda SHGM tarafindan yayinlanan Havaalani Pandemi Tedbirleri ve Sertifikasyonu Genelgesi'ne uygun olarak, yolcularin ve havalimani çalisanlarinin terminal genelinde fiziksel mesafelerini korumalarina yardimci olmak üzere yönlendirmeler ve isaretlemeler yapildi.



Yurt Dünya 2.08.2020 13:13:28 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

2

Adana'da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli yakalandı

3

Alanya'da Belaruslu turist sahilde ölü bulundu

4

Burdur'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri

5

Burdur'da trafik polisleri 23 Nisan'da engelli genci polis aracıyla gezdirdi

6

Hatay'da çocuklara yönelik gemiyle deniz turu düzenlendi

7

Adana'da refüje çarpan motosikletteki 2 kişi yaralandı

8

Isparta'da türbeden hırsızlık yapan 2 zanlıdan 1'i tutuklandı

9

Almanya'dan gönderilen oyuncaklar, Hatay'da depremzede çocuklara ulaştırıldı

10

RTÜK Başkanı Şahin, Hatay'da ziyaretlerde bulundu