Gezici tır, Hataylı öğrencilere uzaktan kesintisiz eğitim imkanı sunuyor

Gezici tır, Hataylı öğrencilere uzaktan kesintisiz eğitim imkanı sunuyor

Gezici tır, Hataylı öğrencilere uzaktan kesintisiz eğitim imkanı sunuyor

HATAY (AA) - SALIM TAS - Hatay'in kirsal mahallelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sürecinde evinde interneti ve bilgisayari olmadigi için Egitim Bilisim Agi (EBA)'dan faydalanamayan ögrenciler için olusturulan "Gezici EBA Destek Noktasi Araci" kesintisiz egitim veriyor.

Antakya Belediyesi ve Il Milli Egitim Müdürlügü isbirligiyle hayata geçirilen proje kapsaminda hizmet vermeye baslayan Gezici EBA Destek Noktasi Aracinda olusturulan sinifta ögrenciler EBA Canli Ders ve EBA Portali ile diger internet tabanli egitim uygulamalarini kullanarak uzaktan egitim aliyor.

Antakya Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Alper Yildirim, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Kovid-19 sürecinde evinde bilgisayari olmadigi veya internet baglantisi bulunmayan ögrencilerin EBA Canli Derslerine katilmalarini saglamak için Belediye Baskani Izzettin Yilmaz'in talimatiyla ellerinden geleni yaptiklarini söyledi.

Yildirim, masa, sandalye ve internet baglantili bilgisayarlarla donatilmis gezici tirlarinda ayni anda 10 ögrencinin sosyal mesafe kurallarina uygun sekilde egitim gördügünü belirtti.

Özellikle kirsal mahallelerde egitim gören çocuklara ulasmaya çalistiklarini ifade eden Yildirim, söyle devam etti:

"Gezici EBA Destek Aracimizda 10 bilgisayarimiz var. Bu bilgisayarlarimiz internete bagli sekildedir. Koordinasyonun tümünü Il Milli Egitim Müdürlügü yapiyor. Gelecegimizin emaneti olan çocuklarimiza her türlü destegi verecegiz. Biz internete ulasmakta zorluk çeken ögrencilerimizin mahallelerine gidiyoruz. Bu konuda velilerden ve ögrencilerimizden çok sayida olumlu dönüsler aliyoruz. Bu konu bizi mutlu ediyor. Egitime her türlü destege vermeye haziriz."

- "Gezici tir sayesinde çocugum derslerine çalisma imkani buldu"

Ögrenci velisi Serife Bozkurt, çocuklarinin egitimlerini devam ettirmesine destek veren herkese tesekkür etti.

Evlerinde internet ve bilgisayar bulunmadigini belirten Bozkurt, "Allah razi olsun yapanlardan. Iyi oldu. Gezici tir sayesinde çocugum derslerine çalisma imkani buldu. Durumumuz olmadigi için evimizde bilgisayar ve internetimiz yok. Bizim için çok iyi oldu." dedi.

Hatay Ortaokulu 8. sinif ögrencisi Yusuf Kirkmez ise Gezici EBA Destek Noktasi Araciyla EBA canli derslerine katilma firsati buldugunu söyledi.

Tirda olusturulan sinifta derslerini daha kolay takip ettigini ifade eden Kirkmez, "Evimde internet olmadigi için EBA Canli derslerine katilamiyordum. Simdi gezici tirdaki sinifta derslerimi dinleyebiliyorum. Benim için daha iyi oldu" diye konustu.




Yurt Dünya 22.09.2020 11:34:36 0

İlginizi Çekebilir

1

"KVKK Okulda Projesi" Adana'dan başlatıldı

2

Mersin'de otizmli gence şiddet uygulayan bakıcıya 12 ay hapis cezası verildi

3

AB tescilli "Maraş tarhanası" dünya mutfağında

4

Otizmli çocuklar aldıkları eğitimin yanı sıra hayvan sevgisiyle de sosyalleşiyor

5

Türkiye'de elektrikli araç şarj ünitesi sayısı artıyor yazlığına da kuran var, kafesine de

6

Hatay'da sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı

7

CHP Kemer İlçe Başkanı Adem Barış istifa etti

8

Kahramanmaraş'ta 6 ton kaçak kıyılmış tütün ele geçirildi

9

Antalya'da derede erkek cesedi bulundu

10

Adana'da refüjdeki ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı