HATALI BASIM 100 LİRASINA TEKLİF BEKLİYOR

HATALI BASIM 100 LİRASINA TEKLİF BEKLİYOR

Osmaniye'de lise mezunu 20 yaşındaki Ahmet Agah Durdu, hatalı basım olduğunu belirttiği 100 TL'lik banknotunu en iyi teklifi verene satacağını söyledi. Parayı bankamatikten çektiğini ve sayarken baskı hatası olduğunun farkına vardığını söyleyen Durdu, banknotun sağ üst köşesinde ki 100 rakamı yerine 10 sayısı olduğunu fark edince çok şaşırdığını ifade etti. Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde oturan Ahmet Agah Durdu, bir kamu bankasına giderek Bireysel Temel İhtiyaç kredisi için başvuruda bulundu. Kredisi onaylanan Durdu, 15 temmuz günü bankamatiğe giderek 5 bin lirayı çekip eve geldi. Paraları sayarken banknotlardan bir tanesinde 100 TL yerine 10 yazdığının farkına varan Durdu, "Hasan Aybaba Anadolu Lisesinden mezunum. Bu sene sınavlara girdim. İhtiyaçlarım doğrultusunda bireysel ihtiyaç kredisine başvurdum ve bu talebim onaylandı. Daha sonra bankamatikten çektiğim parayı saydığımda bir adet banknotun farklı olduğunu gördüm. Biraz araştırma yaptığımda basım hatası olan bu tür paralara koleksiyoncuların ilgi duyduğunu öğrendim." dedi.
Basım hatalı paranın sağ üst köşesindeki 100 rakamı yerine 10 yazdığını kaydeden Durdu, "Bu paraların koleksiyoncular tarafından değer gördüğünü öğrendim. Bu parayı farklı illerde yüksek meblağlarda satıldığını öğrendim. Değerini veren olursa satmayı düşünüyorum. Gelen parayla da 5 tane üniversite öğrencimize ve 5 tane ihtiyaç sahibi ailemizin dolabını doldurmayı düşünüyorum" diye konuştu.
Ahmet Agah Durdu, hatalı basım 50 TL'ye 75 bin lira teklif verildiği yönünde haberler okuduğunu belirterek, kendisindeki para için 10 bin liraya kadar talipli çıktığını ancak vermek istemediğini belirtti. Durdu, kafasında herhangi bir fiyat olmadığını ancak en uygun teklifte bulunana baskı hatalı parayı satmayı düşündüğünü sözlerine ekledi.

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 28.07.2020 23:24:00 0
Anahtar Kelimeler: HATALI BASIM LİRASINA TEKLİF BEKLİYOR

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği