İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 27 tutuklama

İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 27 tutuklama

İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 27 tutuklama

İzmir merkezli 49 ilde Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan muvazzaf asker ve aktif görevde polislerin olduğu 75 şüpheliden 27’si tutuklandı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ), yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Terörle Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile İl Jandarma Komutanlığı tarafından İzmir ve farklı illerde 13 Nisan tarihinde eş zamanlı operasyon başlatılmış; Fetullahçı Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında aralarında muvazzaf asker ve aktif görevde polislerin olduğu 83 zanlı hakkında yakalama kararı verilmişti.
Ekipler tarafından, örgüt içi haberleşme amacıyla kullanılan sabit hatlardan arandıkları tespit edilen, haklarında itirafçı beyanları bulunan ve kod isim aldıkları gibi delil ve teşhisler üzerine gözaltına alınan 75 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüphelilerin 17’sinin etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 12 şüpheli ile sağlık sorunları bulunan 2 şüphelinin de emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Öte yandan şüphelilerden 2’sinin de hakkındaki gözaltı kararında değişen delil durumu nedeniyle iptal olduğu öğrenildi.

27 şüpheli tutuklandı
Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 42 şüpheliden 27’si tutuklanırken, 15 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine gönderilen 2 zanlının daha etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandığı öğrenilirken, firari 8 şüpheliyi yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.


Yurt Dünya 16.04.2021 14:00:33 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da bir barda ruhsatsız 25 silah ele geçirildi

2

Antalya'da iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada gözaltına alınan 25 zanlı adliyede

3

Aile ve Gençlik Fonu'na depremin merkez üssünde 1981 çift başvurdu

4

Hatay'da yerel seçim için 3 bin 424 sandıktan 96'sı konteynerde kuruluyor

5

Mersin'de dolandırıcılık operasyonunda 20 şüpheli tutuklandı

6

Hatay'da gönüllüler her gün 12 bin kişilik iftar hazırlıyor

7

Muratpaşa Belediye Başkan adayı Manavoğlu, ÇMO'yu ziyaret etti

8

Burdur'da su doldurma sırasında çıkan kavgada bir kişi bıçakla yaralandı

9

Hatay'da hafif ticari araçla motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı

10

Adana'da "Beklenen değişime adım adım" yürüyüşü düzenlendi