Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası bin fidan bağışladı

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası bin fidan bağışladı

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası bin fidan bağışladı

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras Ticaret ve Sanayi Odasi (KMTSO), "Yarina nefes ol" kampanyasi kapsaminda, Kahramanmaras Orman Bölge Müdürlügüne bin fidan bagisinda bulundu.

KMTSO, geçtigimiz hafta çikan orman yanginlarinda zarar gören alanlarin yeniden agaçlandirilmasi için bir çalisma baslatti.

Oda Baskani Sahin Balcioglu ve beraberindeki heyet, Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç'u ziyaret etti. Ziyaret kapsaminda Bölge Müdürüne bir temsili fidan veren heyet, daha sonra "Yarina nefes ol" sloganiyla baslatilan kampanya için bin fidan ödemesi gerçeklestirilerek kampanyanin açilisini yapti.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, burada gazetecilere yaptigi açiklamada, Oda Baskani Sahin Balcoglu ve beraberindeki heyete tesekkür etti.

Kurum olarak, meydana gelen orman yanginlarini büyümeden önlemek adina ciddi mücadeleler verdiklerini ifade eden Koç, bu konuda vatandaslarin da duyarli olmasinin kendileri için önemli oldugunu söyledi.

Vatandaslarin, ates gördüklerinde 177 veya 112'yi aramalarinin erken müdahale için önemli bir etken oldugunu anlatan Koç, söyle devam etti:

"Yanan sahalarda toprak hazirligi islerine basladik. Eger havalar da uygun olursa, fidanlarimizi toprakla bulusturacagiz. Yanan bölgeleri biz zaten fidan ile bulusturup tekrardan yesil hale getiriyoruz. Vatandaslarimiz bu konuda müsterih olsun. Kahramanmaras Orman Bölge Müdürlügü olarak yilda 5-6 milyon fidan dikiyoruz. O yanan alanlari da eski haline getirecegiz. O bölgeler baska amaçlarda kullanilacakmis gibi düsünceler olusmasin."

KMTSO Baskani Sahin Balcioglu da yanginlarin, halkin cigerlerini yaktigini ve herkesi derinden üzdügünü belirtti.

Yanginlarda sadece ormanlik alanlarin degil canlilarin da heba oldugunu aktaran Balcioglu, sunlari söyledi:

"Ama sevindigimiz bir sey var ki çok sükür can kaybimiz olmadi. Yönetim kurulundaki arkadaslarimizla, ne yapabiliriz, diye konusurken biz böyle bir kampanya baslatmayi uygun gördük. Bu kapsamda ise bin agaç bagislayarak basladik. Hafta sonu ciddi bir miktarda agaç dikimi için kampanyayi tamamlayacagiz."



Yurt Dünya 19.10.2020 16:57:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta 6 ton kaçak kıyılmış tütün ele geçirildi

2

Antalya'da derede erkek cesedi bulundu

3

Adana'da refüjdeki ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

4

Antalya'da seyir halindeki midibüste çıkan yangın söndürüldü

5

Türk Kızılayından Hatay'da depremzede çocuklara yönelik 23 Nisan etkinliği

6

Mersin'de balıkçılar deniz kaplumbağaları konusunda bilinçlendiriliyor

7

Hatay'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

8

İskenderun Körfezi'nde ürün tankeri gemisi kalkış esnasında karaya oturdu

9

Hatay'da aydınlatma direğine çarparak devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı

10

Belen Kaymakamı Yılmaz, muhtarlarla buluştu