Kahramanmaraş'ta lise öğrencilerine kodlama eğitimi

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta lise öğrencilerine kodlama eğitimi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde "Kodlama Okulu" projesi kapsamında lise öğrencilerine eğitim veriliyor.

Kahramanmaraş Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Fen Lisesi'nde, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TOBB Kahramanmaraş Genç Girişimciler Kurulu'nun iş birliği içerisinde 61 öğrenciye çeşitli kodlama eğitimleri verilmesi amacıyla geliştirilen proje faaliyete geçirildi.

Proje kapsamında, çeşitli robot ve elektronik sistemlerin öğrenciler tarafından tasarlanması, drone, otomasyon sistemleri, akıllı sistemler, uzaktan kumandalı araçlar, giyilebilir teknoloji gibi projelerinde yapılması hedefleniyor.

TOBB Kahramanmaraş Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Aykut Balcıoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte öğrencileri ziyaret ederek, faaliyete geçirilen proje çalışmalarını inceledi.

Burada gazetecilere açıklama yapan Balcıoğlu, bu projedeki hedeflerinin teknoloji üzerinden girişimcilik olduğunu belirtti.

Bu yapılan projenin önemini anlatan Balcıoğlu, "Bu ilki yapmanın da haklı gururunu yaşıyoruz. Buradaki arkadaşların projelerinin nasıl gittiğini görmek için bir ziyarette bulunduk ve gördüğümüz tablo karşısında kendileriyle gurur duyduk. Bizim hedefimiz bugün burada kodlama ile başlayan serüvenin daha sonrasında oyun yapma ve yazılıma gitmesini umuyorum." dedi.

Balcıoğlu, öğrencilerin şu anda çeşitli oyun ve uygulamalar üretip kendi web sitelerini tasarladıklarını, mevcut 61 kişilik öğrenci grubuyla 3 ayrı projede Teknofest'e katılarak çalışmaları taçlandırmak istediklerini sözlerine ekledi.



Güncel 10.04.2021 14:02:02 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi