Kale Grubu 63 yaşında

Kale Grubu 63 yaşında

Kale Grubu 63 yaşında

ÇANAKKALE (AA) - Kale Grubu, kurulusunun 63'üncü yil dönümünü, temellerinin atildigi Çanakkale'nin Çan ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini tedbirleri kapsaminda uzaktan erisim ile düzenlenen törenle kutladi.

4 yil önce hayatini kaybeden Türk sanayisinin duayenlerinden Ibrahim Bodur'un 27 Temmuz 1957'de temellerini attigi Kale Grubunun kurulus yil dönümü ve "Geleneksel Seramik Bayrami" dolayisiyla etkinlikler gerçeklestirildi.

Her yil genis katilimla yapilan etkinlik, bu yil tüm dünyayi etkileyen Kovid-19 salgini tedbirleri kapsaminda uzaktan erisimle YouTube kanali üzerinden yapilan canli yayin ile gerçeklestirildi.

Çan'da kurulu Kaleseramik fabrikalarindaki törene, Kale Grubu Yönetim Kurulu Baskani Zeynep Bodur Okyay ile Çan Kaymakami Mustafa Gürdal ve Belediye Baskani Bülent Öz'ün de aralarinda oldugu protokol üyeleri katildi.

Tören sonrasinda "Kale Ailesi" çalisanlarina ve bayilere verilmek üzere düzenlenen kidem ödülleri töreni de online program kapsaminda yapildi.

- Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay ve Bakan Pekcan'dan tebrik mesajlari

Törene yazili mesajiyla katilan Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Kale Grubunun kurulus yil dönümünü kutladi.

Oktay, mesajinda su ifadelere yer verdi:

"Topragimizi 63 yil önce su, ates ve girisimcilik ruhuyla harmanlayarak seramik ve yer karosu alaninda 'Anadolu'nun Kale'si, Türkiye'nin gururu' oldunuz. Bu gururu, geleneksellesen Seramik Bayrami'nda sizlerle birlikte gönülden paylasiyorum. Kale Grubu yeni ihracat rekorlari, artan istihdam rakamlari ve farkli is alanlarindaki katma degeri yüksek üretimi ile ülkemiz ekonomisine katkilarini artirarak sürdürecektir. Bugün bulundugunuz noktayi daha da ileriye tasiyacaginiza, bu yeni dönemde olusan firsatlari yakalayarak katma degerler üretmeye devam edeceginize inaniyorum."

Ticaret Bakani Ruhsar Pekcan da törene gönderdigi mesajda, ülkelerin kalkinmalarinda sanayi sirketlerinin performanslarinin çok önemli bir gösterge oldugunu vurguladi.

Kale Grubunun da bu baglamda 1957'den bu yana gösterdigi atilimla ülkenin önemli sanayi kuruluslarindan biri olduguna isaret eden Pekcan, "Rahmetli Ibrahim Bodur beyefendinin getirdigi vizyon; sürekli atilimi, durmaksizin ve yorulmaksizin çalismayi gerektiriyor. Ne mutlu sizlere ki en üst düzeyden en alt seviyeye kadar Kale Grubu çalisanlari Ibrahim Bey'in vizyonunu ilk günkü heyecanla uyguluyor." degerlendirmesinde bulundu.

- "Yolumuza inançla devam edecegiz"

Törende konusan Kale Grubu Baskani ve Üst Yöneticisi Zeynep Bodur Okyay, bugünün bir kurulus yil dönümünden fazlasini anlattigini dile getirdi.

27 Temmuz'u, attiklari temellerin binlere, on binlere ulastigi bir gün olarak nitelendiren Okyay, "Seramigin oldugu kadar, sanayinin ve Anadolu'nun üretimle kalkinmasinin; gönül verilmis, emek karilmis topraklarin, dayanismanin, adanmisligin, vefanin, umudun bayramidir." diye konustu.

Bu süreçte, 63 yildir üstesinden geldikleri her zorlugun basariyla taçlandigini ifade eden Okyay, sunlari söyledi:

"Kurucumuz Ibrahim Bodur'un bugün bir arada olmamizi saglayan adimlari attigi o günlerde de kosullar hiç elverisli degildi ama yine de hayaline ortak olanlarla yoluna devam etti. Onlara o cesareti, öngörüyü, yenilikçi düsünmeyi, mücadele ruhunu ve güveni veren neyse, bugün de ona odaklanma zamani. Kisacasi, özümüze dönme, özümüzdeki mayadan çogalma zamani. Kale Ailesi olarak her yeni güne bu güvenle uyanacagiz. Yine bu güven sayesinde, bundan önceki 63 yilda oldugu gibi yarin da yolumuza inançla devam edecegiz."

Törene ayrica, AK Parti Genel Baskan Vekili Numan Kurtulmus, Grup Baskan Vekili Bülent Turan, Dis Iliskiler Baskani Cevdet Yilmaz ve Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, CHP Çanakkale milletvekilleri Muharrem Erkek ve Özgür Ceylan, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Belediye Baskani Ülgür Gökhan, Savunma Sanayii Baskani Ismail Demir, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) Baskani Ismail Gülle, Dis Iliskiler Kurulu (DEIK) Baskani Nail Olpak birer kutlama mesaji gönderdi.



Politika 27.07.2020 12:49:14 0
Anahtar Kelimeler: kale grubu 63 yaşında

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı