Karaçay Deresi Alt Yapı İyileştirmesi ile ilgili Destek Sözleşmesi imzalandı

Karaçay Deresi Alt Yapı İyileştirmesi ile ilgili Destek Sözleşmesi imzalandı

Karaçay Deresi Alt Yapı İyileştirmesi ile ilgili Destek Sözleşmesi imzalandı

Osmaniye İl Özel İdaresi tarafından DOĞAKA’ya sunularak kabul edilen Osmaniye Karaçay Deresi Alt Yapı İyileştirme ve Karaçay Deresinin Turizm ve Rekreasyon Amaçlı Düzenlenmesi Projelerinin Destek Sözleşmeleri, Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız arasında imzalandı.

Valilik makamında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Karaçay Projesine çok önem verdiklerini ifade ederek, “Bugün Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansımız ile Karaçay Deresinde gerçekleştireceğimiz iki projenin destek sözleşmelerini imzaladık. Osmaniye Karaçay Deresi Alt Yapı İyileştirme Projesi ile Karaçay Deresi yatağı üzerine suyu kontrol altına alabilecek şişirilebilir bent yapılmasını planlıyoruz. Karaçay üzerine yerleştirilecek olan, 3,5 metre yüksekliğinde yaklaşık 40 metre uzunluğundaki şişirilebilir bent sayesinde Fakıuşağı köprüsünden başlayarak, ortalama 50 ila 60 metre genişliğinde, 350 metre uzunluğundaki mesafede su seviyesi aynı düzeyde tutulacak ve durgunlaşması sağlanacaktır”dedi.

Sözlerinin devamında Karaçay Deresinin Turizm ve Rekreasyon Amaçlı Düzenlenmesi Projesi hakkında da bilgi veren Vali Yılmaz, “Bu proje ile Karaçay Deresi ve çevresine rekreasyonel düzenlemeler yapacağız. Öncelikle su üzerinde yıl boyu etkinlik sağlayacak, ışıklı, müzikli ve hareketli üç boyutlu gösteri yapan fıskiyeler ile ziyaretçilerin dere manzarasını izleyebilmeleri, mekân hakkında bilgi edinmeleri ve fotoğraf çekimi yapabilmeleri amacıyla seyir terasları yapılacaktır. Yine su üzerinde ziyaretçilere yönelik bot ve kayıklar ile tur düzenlemeleri yapılacaktır. Ayrıca yöresel kültürün ve bu kültüre ait ürünlerin tanıtılması amacıyla; ekolojik, rekreasyonel ve estetik kaygıyla tasarlanmış, yerel kültürleri de içerisinde barındıracak mimari yaklaşımı, mekansal organizasyonu, tematik kurgusu, mekan kalitesi ve sirkülasyonu ile özel bir peyzaja sahip alanlar oluşturulacaktır”dedi.

Vali Yılmaz, Karaçay’ın Osmaniye’nin doğal kültür varlığı olduğunun altını çizerek, yapılan proje ile vatandaşlarımız için nefes alacak bir alan oluşturulmasının yanı sıra ilimizin turizmine de katkı sağlanmış olacağını kaydetti.



Osmaniye 3.03.2021 14:19:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de kan bağışı etkinliği düzenlendi

2

Osmaniye İl Özel İdaresi araç filosuna 10 yeni araç

3

Osmaniyeli şehidin çocuklar için istediği şenlik, yerine getirildi! 

4

Osmaniye’de devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

5

Osmaniye'de TCDD'ye ait demir korkulukları çalan 5 şüpheli yakalandı

6

Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları, Osmaniye'de başladı

7

Vali İsa Küçük, Osmaniye'deki anılarını yazdı

8

İnşaat işçisinin acı sonu

9

Osmaniye Eczacı Odası depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenleyecek

10

Kadirli'de asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14’ü tutuklandı