Keçiören Belediyesi'nden çiftçilere tohum desteği

Keçiören Belediyesi

Keçiören Belediyesi'nden çiftçilere tohum desteği

ANKARA (AA) - Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, "Savaslar artik silahla degil üretimle ve ekonomik kazanimlarla yapiliyor. Bu nedenle ata tohumumuza sahip çikarak kullanimini artirmaliyiz." açiklamasinda bulundu.

Keçiören Belediyesi'nden yapilan açiklamaya göre Keçiören Belediyesi, dünyayi ve Türkiye’yi etkisi altina alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sonrasinda deger kazanan gida ihtiyacinin karsilanmasi için ilçedeki organik tarimi gelistirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Keçiören’e bagli Kösrelik köyündeki çiftçilere 2 bin 500 kilogram siyez tohumu dagitilirken, diger 3 köyde faaliyet gösteren çiftçilere verilecek olan tohum destegi için ise çalismalar sürdürülüyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, "Çiftçilerimize tohum destegi vermeye devam ediyoruz. Çiftçilerimizi bilgilendirerek verimi artirmak için Ankara Il ve Keçiören Ilçe Tarim Müdürlügü ile Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi isbirliginde yürüttügümüz Iyi Tarim Uygulamalari’ndan da basarili sonuçlar aldik. Keçiören’deki ekilebilir alanlarimizi asla bos birakmayacagiz." ifadelerini kullandi.


- "Yerli tohum tesvik edilmeli"


Yerli tohumun kullanimi konusunda çiftçilerin tesvik edilmesi gerektigini animsatan Altinok, su degerlendirmeyi yapti:

"Yerli ve milli ata tohumumuzu yayginlastirmaliyiz. Tohumlarimizin gelecege tasinmasi konusunda çiftçilerimize de büyük sorumluluk düsüyor. Hem sagligimiz için hem de kazanç saglamak için genleriyle oynanmamis olan tohumlarimizi önümüzdeki yillarda da üreterek gelecek nesillere miras olarak birakmaliyiz. Artik silah, top, tüfek yerine tarimsal üretimde güçlü olmak önemli hale geldi. Savaslar artik silahla degil üretimle ve ekonomik kazanimlarla yapiliyor. Bu nedenle ata tohumumuza sahip çikarak kullanimini artirmaliyiz."



Yurt Dünya 10.10.2020 11:59:32 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanya'da Belaruslu turist sahilde ölü bulundu

2

Burdur'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri

3

Burdur'da trafik polisleri 23 Nisan'da engelli genci polis aracıyla gezdirdi

4

Hatay'da çocuklara yönelik gemiyle deniz turu düzenlendi

5

Adana'da refüje çarpan motosikletteki 2 kişi yaralandı

6

Isparta'da türbeden hırsızlık yapan 2 zanlıdan 1'i tutuklandı

7

Almanya'dan gönderilen oyuncaklar, Hatay'da depremzede çocuklara ulaştırıldı

8

RTÜK Başkanı Şahin, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

9

Erdemli'de Uçurtma Şenliği düzenlendi

10

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Hatay'da ziyaretlerde bulundu