Keçiören Belediyesi'nden normalleşme sürecine psikososyal destek

Keçiören Belediyesi

Keçiören Belediyesi'nden normalleşme sürecine psikososyal destek

ISTANBUL (AA) - Keçiören Belediyesi, salgin önlemleri kapsaminda ayrin baslayacak yeni dönemde toplumsal ve bireysel ruh sagliginin korunmasi için Psiko-Sosyal Danismanlik Destek Merkezi'yle vatandasin yaninda olacak.

Keçiören Belediyesi'nden yapilan açiklamaya göre, merkez, yeni dönemde, talepte bulunan vatandaslara uzmanlar tarafindan psikolojik destek sunacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, yaklasik 35 gün önce çalismalarina baslayan, haftanin 3 günü telefonla, diger 2 gün ise gerek görüldügü takdirde yüz yüze hizmet veren merkezin bugüne kadar 208 kisiye telefonla, 27 kisiye ise yüz yüze destek verdigini bildirdi.

Koronavirüs günlerinde ücretsiz olarak hizmet vermeye baslayan merkezin, yarindan itibaren normallesme sürecinde de yeni normal düzene insanlari adapte etmek için çalisacagini aktaran Altinok, su ifadeleri kullandi:

"Psiko-Sosyal Danismanlik Destek Merkezimizde vatandasimiza 7 farkli alanda destek veriyoruz. Aile içi iletisim destegi basta olmak üzere çocuklarda öfke problemi, ebeveyn stilleri, çocuklarda gece korkusu, anne-baba ayriligi, engelli çocuk destegi, yas krizleri, dikkat eksikligi, ebeveyn vefati ve kardes kiskançligi durumlarinda yapilmasi gerekenler uzmanlarimiz tarafindan ilgili vatandasimiza anlatiliyor. Ayrica, gençlerimize yönelik sinav kaygisi, uyku hijyeni, ders programi, öfkeyle bas etme stratejileri, ergenlikte yasanabilecek bilissel, fizyolojik ve davranissal durumlarla ilgili destegimiz de devam ediyor."


- "Okul öncesi çocuklar için de hizmet veriliyor"


Turgut Altinok, ayni zamanda okul öncesi çocuklara yönelik de hizmet verdiklerini belirterek, "Evde kaliteli zaman geçirilmesi için tavsiyeler, kardes kiskançligi, tuvalet egitiminde dikkat edilecek durumlar, öz bakim önerileri gibi egitici bilgiler veriliyor. Eslerin birbirlerine ve etrafindaki insanlara karsi gelistirdikleri olumsuz davranislarin törpülenmesi için de gerek görüldügünde uzmanlarimiz yüz yüze görüsmeler gerçeklestiriyor." ifadelerini kullandi.

Açiklamada verilen bilgiye göre, merkeze ulasmak isteyenler, telefon basinda bekleyip zaman kaybetmek zorunda kalmiyor. Vatandaslar, Keçiören Belediyesi web sitesinde bulunan Psiko-Sosyal Danismanlik Destek Merkezi linkine tiklayarak kisisel bilgileriyle birlikte kayit olusturup sekreter ya da telesekreterle muhatap olmadan basvurularini gerçeklestirebiliyor.

Uzmanlar, randevu alan vatandasi arayarak randevu gününe iliskin bilgilendiriyor. Randevu saati yaklasan vatandasa tekrar hatirlatmada bulunmak için ikinci bir arama daha yapilarak terapi için hazir olmasi konusunda uyarida bulunuluyor.



Politika 31.05.2020 11:50:17 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı