Kişisel Gelişim Zirvesi

Kişisel Gelişim Zirvesi

Kişisel Gelişim Zirvesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, kişisel gelişimin modern dünyada çok fazla konuşulan ve tüketilen bir kavram haline gelmeye başladığını söyledi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sürdürülebilir Yaşam Topluluğu tarafından düzenlenen Kişisel Gelişim Zirvesi’ne Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal katılarak açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Uzaktan konferans yöntemiyle düzenlenen etkinlikte zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Ünal, “Kişisel gelişim’ modern dünyada çok fazla konuşulan ve tüketilen bir kavram haline gelmeye başladı. Özellikle meslek hayatına hazırlanma noktasında mesleki yeterliliğini sağlayamayan kişiler bir zaman sonra başka tür yöntemlerle kendilerini tanımlamaya çalışıyorlar. Lakin siz, geleceğimiz olan öğrenciler üniversite yıllarında kendi gelişiminizi sağlayarak, bu illa yabancı dil olmak zorunda değil tarih, felsefe, din, sinema vb. alanlarında da çalışarak doluluk kapasitenizi arttırabilirsiniz. Bu eğitim sayesinde de üniversite öğrencilerinin benliklerini oluşturmaları noktasında ruhlarını ve akıllarını beslemelerinin de ne denli önemli olduğunu gördük. Toplumdaki bazı süreçleri yönetmek için farkındalığı arttırmak gerekir” diye konuştu.

“İyi bir girişimci ve lider olmak için önce bir fikrinizin sonrada bilginizin olması gerekir”
Programda; Yönetim Danışmanı ve Yazar Devrim Ersöz “Kriz ve Stres Yönetimi”, İAM İnovasyon ve AR-GE Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Tuğba Özdenal “Girişimcilik ve Liderlik” üzerine birer sunum gerçekleştirdi.
Gerçekleştirdiği sunumda önemli noktalara değinen Özdenal, “Girişimcilik ve liderlik anlam olarak birbirinden farklı olan ama bütünlük bakımından birbirlerini destekleyen kavramlardır. Girişimcilik denildiğinde insanların aklına ilk maddiyat gelir ama gerçek bir girişimcinin aklına fikir gelir. Bir fikriniz ve vizyonunuz olmadan maddiyatla hiçbir şey yapmazsınız. Yapsanız bile bunun sürdürülebilirliği olmaz. Örneğin ben kendi şirketimi 35 TL’ye kurdum. Yani iyi bir Girişimci ve Lider olmak için önce fikriniz olmalı sonra bilginiz en son iş ise maddi güçtür. Sürdürülebilir inovasyon çalışmalarını AR-GE ile desteklerseniz ancak başarılı olursunuz” dedi.
Toplantının sonunda Sürdürülebilir Yaşam Topluğunun Akademik Danışmanı Prof. Dr. Ergin Öztürk tüm katılımcılara değerli bilgi ve birikimlerini paylaştıkları için teşekkürlerini sundu.
Mehmet Acat başkanlığındaki OMÜ Sürdürülebilir Yaşam Topluluğu’nun amacı öğrencileri, akademik ve idari personelinin sürdürülebilir yaşama ve bilgi çağına en entelektüel şekilde hazırlamak, Üniversite içi ve dışındaki eğitim çalışmaları neticesinde farklı projeler geliştirmek ve sürdürülebilir düşünme tarzını bir yaşam biçimi haline getirmek. Kişisel Gelişim Zirvesi de girişimcilik ve liderlik özelliklerinin tanımlarına, sektöre girecek öğrencilere merak ettikleri konularda yeterli bilgi ve deneyimi aktarmak için düzenlendi.


Güncel 22.03.2021 10:37:42 0
Anahtar Kelimeler: kişisel gelişim zirvesi

İlginizi Çekebilir

1

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

2

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

3

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

4

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

5

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

6

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

7

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

8

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

9

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

10

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu: