KMÜ’nün 17 projesi destek alacak

KMÜ’nün 17 projesi destek alacak

KMÜ’nün 17 projesi destek alacak

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2209-A ve 2209-B programları çerçevesinde yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı.
TÜBİTAK tarafından açıklanan destek sonuçları listesinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) önemli bir başarıya imza attı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 2209-A programına 25 proje ile 2209-B programına ise 8 proje ile başvuru yaptı. Yapılan başvuru sonucunda ’2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’ çerçevesinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin 12 projesi destek almaya hak kazandı. Ayrıca yine ’2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı’nda ise Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden 5 proje listede yer aldı.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin akademik başarı grafiğini her geçen gün daha yukarıya taşıdığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Namık Ak, "Artık üniversitelerimiz 40 yıl önceki üniversiteler gibi değil. Üniversitelerimiz bilimde, teknikte, teknolojide, Ar-Ge’de, inovasyonda/yenilikte, buluşta, iş geliştirmede, kalitede kendisini aşan, kendisiyle yarışan kurumlardır. Ayrıca yükseköğretim kurumlarımız yerli ve yabancı üniversiteler arasında başarı çıtasını yükselten, sanayiye, ticarete, tarıma bölge ve ülke kalkınmasına katkı sağlayarak öncü ve önder olmaya devam ediyor. Bu minval üzere gayret gösteren akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.


Güncel 20.05.2022 12:26:05 0
Anahtar Kelimeler: kmü’nün 17 projesi destek alacak

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi